SON DAKİKA



Haber > Dünya > İletişim Başkanı Altun'dan ABD Kongresi'ne tepki

İletişim Başkanı Altun'dan ABD Kongresi'ne tepki

25 Temmuz 2024 Perşembe - 17:37




İletişim Başkanı Altun, "Netanyahu'nun ABD Kongresi'nin kürsüsünden propaganda yapmasına ve barışçıl Amerikalı protestoculara her türlü hakareti etmesine izin verilmesi tek kelimeyle utanç vericidir" açıklamasını yaptı.





İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yapmasına sosyal medyadan yayımladığı mesajla tepki gösterdi.
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmanın insan haklarını savunan ve demokratik değerleri koruduğunu iddia eden kurum için büyük bir leke olduğunu söyleyen Altun, "Washington, işlenen savaş suçlarının sorumlusu olan bir siyasetçiye ev sahipliği yaparak dünyaya, masum sivillerin hayatlarını neredeyse hiç önemsemediği mesajını vermektedir" açıklamasını yaptı.
Altun, "Netanyahu'nun ABD Kongresi'nin kürsüsünden propaganda yapmasına ve barışçıl Amerikalı protestoculara her türlü hakareti etmesine izin verilmesi tek kelimeyle utanç vericidir. Bazı Amerikalı siyasetçilerin siyasi çıkarlar uğruna İsrail hükûmetinin suçlarına ortak olması, ABD'nin dünya çapındaki itibarını zedeleyecek sonuçlar doğuracaktır" dedi.
Altun sözlerine şöyle devam etti:
"Neyse ki Netanyahu'nun aşağılık konuşmasını protesto eden ya da buna karşı çıkan az sayıda da olsa ABD'li siyasetçi vardı. Konuşması sadece bariz yalanlarla değil, aynı zamanda Filistinlilere yönelik nefretle doluydu. İşgal altındaki bir halka yönelik mütemadiyen kullandığı insanlık dışı dil, burada da tam anlamıyla gözler önündeydi. Bu maskaralığın ve kötülüğün bir parçası olmayı reddeden Amerikalıları selamlıyoruz.
Netanyahu hükümetine bağlı İsrail güvenlik güçleri Filistin’de akıl almaz suçlar işlemektedir. ABD Kongresi mali destek, silah ve mühimmat sağlayarak bu savaşı mümkün kılmış ve hatta teşvik etmiştir. İsrail'e yapılan yardımları insan hakları koşuluna bağlama çabaları akamete uğramıştır. ABD küresel ölçekte herhangi bir iddia sahibi olma niyetindeyse buna bir son vermelidir.
İsrail yanlısı grupların yarattığı büyük çaplı etkiye rağmen, genç nesiller Filistin'deki işgal, etnik temizlik ve soykırım gerçeklerine gözlerini yummamaktadır. Bu adaletsiz statükonun sürdürülmesi mümkün değildir. Filistin halkı er ya da geç tam egemenliğe kavuşacaktır. ABD'nin ulusal güvenliğini gerçekten önemseyen siyasetçiler de Netanyahu hükûmeti gibi bir hükûmeti desteklemenin ABD'nin çıkarlarına aykırı olduğu gerçeğinin farkına varmalıdır.

AA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap