SON DAKİKA



Haber > Dünya > Heniyye'nin ölümü sonrası İran’dan ilk açıklama: ''Bağımız daha da güçlenecek''

Heniyye'nin ölümü sonrası İran’dan ilk açıklama: ''Bağımız daha da güçlenecek''

31 Temmuz 2024 Çarşamba - 09:38




Hamas lideri İsmail Heniyye, bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen saldırıda öldürüldü. Konuya ilişkin İran'dan ilk açıklama geldi.





Hamas lideri İsmail Haniye, bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen saldırıda şehit oldu. Hamas hareketi, saldırının işgal rejimi tarafından düzenlendiğini duyurdu. İran'dan kritik açıklama geldi.

İran'ın yerel sitelerinden alınan haberlere göre, suikaste ilişkin yapılan ilk açıklamada, ''Heniyye suikasti kırmızı çizgileri aştı ve İsrail ağır bir bedel ödeyecek'' denildi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Yetkili makamlar İsmail Heniyye suikastinin boyutlarını ve ayrıntılarını halen araştırıyor. Siyonist işgalcilerin pençesinden kurtulmak için mücadele eden mücahitlerin kanı hiçbir zaman boşa gitmeyecektir. Heniyye'nin Tahran'da şehit edilmesi Tahran, Filistin ve direniş arasındaki yakın bağı güçlendirecek ve derinleştirecek" açıklamasını yaptı.

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Haniye suikasti nedeniyle olağanüstü toplantı düzenledi.

"BAĞIMIZ DAHA DA GÜÇLENECEK"


İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, “Şehit kardeşimiz İsmail Haniye’nin iman uğruna Tahran’da hayatını kaybetmesi, İran İslam Cumhuriyeti, sevgili Filistin ve direniş arasındaki derin ve kopmaz bağı daha da güçlendirecek” açıklamasında bulundu.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap