SON DAKİKA



Haber > Dünya > İsrail'de yangınlar devam ediyor: 125 yaralı

İsrail'de yangınlar devam ediyor: 125 yaralı

28 Kasım 2016 Pazartesi - 16:06




Salı gününden bu yana devam eden yangınlar nedeniyle 125 kişi yaralandı, Hayfa'da bin 784 daire zarar gördü.





İsrail'de salı gününden bu yana devam eden yangınlar  nedeniyle 125 kişinin yaralandığı, Hayfa'da bin 784 dairenin zarar gördüğü  bildirildi.

 İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı Kurumu'nun yayımladığı  raporda, çıkan yangınlar sebebiyle ikisi ağır 125 kişinin yaralandığı belirtildi.

 Yangınların yoğun olarak görüldüğü bölge Hayfa Belediyesi'nden yapılan  yazılı açıklamada ise bin 784 dairenin zarar gördüğü ifade edildi.

 Sayıları 500'e varan özel mülkiyetlerdeki zararın ise yaklaşık 130 milyon dolar olduğu kaydedilen açıklamada, mağdur olanlardan 270 kişinin kentteki  otellerde misafir edildiği aktarıldı.

 Açıklamada ayrıca, belediyenin yetkisi dahilindeki arazilerden 2 bin  800 dönümün yandığı bilgisi verildi.


 İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, dün, salı gününden bu yana devam  eden yangınların büyük oranda kontrol altına alındığını açıklamıştı.

 Kudüs dahil 13 noktada çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle  yayılmıştı. Yangınların çıkış nedeni bilinmezken, İsrail basınındaki bazı  haberlerde "kundaklama" şüphesi olduğu öne sürülmüştü.

 İsrail polisi de kundaklama şüphesiyle şu ana kadar 30 Filistinlinin  gözaltına alındığını açıklamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap