SON DAKİKA



Haber > Dünya > Kenya ve AB'den 'tarihi' ticaret anlaşması

Kenya ve AB'den 'tarihi' ticaret anlaşması

18 Aralık 2023 Pazartesi - 12:51




Kenya ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nda bir gelişme yaşandı. Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Kenya ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki mal akışını artırmak için uzun süredir müzakere edilen bir ticaret anlaşması imzalandığını açıkladı.





Kenya ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki Ekonomik Ortaklık Anlaşması imzalandı.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, Kenya ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki mal akışını artırmak için uzun süredir müzakere edilen ticaret anlaşması imzalandığını açıkladı.
AFP'de yer alan habere göre, Kenya Devlet Başkanı William Ruto, ülkenin başkenti Nairobi'de Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in katıldığı törende, "Bugün, anıtsal bir vaat anını temsil etse de, aynı zamanda tarihi bir ortaklığın da başlangıcıdır" dedi.

Ekonomik Ortaklık Anlaşması, Kenya'ya en büyük ihracat pazarı olan AB'ye gümrüksüz ve kotasız erişim sağlarken, Avrupa mallarına kademeli tarife indirimleri uygulanacak.
Başkan Ruto, "Bu düzenlemenin amacı sıradan insanların cebine gerçek para koymaktır. Çok güçlü ilişkimizde yeni bir sayfa açıyoruz ve artık çabalarımız uygulamaya odaklanmalı" dedi.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesi Kenya ve Avrupa Parlamentolarından onay alınması gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap