SON DAKİKA



Haber > Dünya > Libya'da siyasi belirsizlik sürüyor: Seçimlerin yapılması için baskı artıyor

Libya'da siyasi belirsizlik sürüyor: Seçimlerin yapılması için baskı artıyor

30 Eylül 2023 Cumartesi - 17:51




Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Libya Ulusal Ordusu Başkomutanı Mareşal Halife Hafter ile Moskova'da bir araya geldi. Görüşmenin içeriği gizli tutuluyor.





Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Başkanı Abdullah Batili, Avrupa Birliği Siyasi ve Güvenlik Komitesi ile Libya'daki siyasi süreci ve Daniel Fırtınası'nın etkilerini görüştü. Batili, kurtarma ve yeniden inşa kaynaklarının yönetilmesinde hesap verebilirliğin sağlanması gerektiğini ve sürdürülebilir barışa ulaşmak için seçimlerin yapılması ve Libya kurumlarının birleştirilmesi konusunda uluslararası topluma hitaben tek ses olunması gerektiğini vurguladı.

Libya Temsilciler Meclisi Başkanlığı medya danışmanı Fethi el-Merimi, önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlanması beklenen cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçim yasalarının nihai taslağını Temsilciler Meclisi'ne sunacağını söyledi.

Libya İçişleri Bakanı İmad Trabelsi, İtalya İçişleri Bakanı ile Palermo'da bir araya geldi. Trabelsi, iki ülke arasındaki güvenlik ve iş birliğini desteklemenin yollarını görüştü.

Libya Cumhurbaşkanlığı Muhafızları'nın orta kademe liderleri, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın himayesinde Tunus'ta bir eğitim programını tamamladı. ABD'nin Libya Misyonu Başkan Yardımcısı Jeremy Bernd, eğitim programının Cumhurbaşkanlığı Muhafızları'nın çalışma alanlarına olumlu yansıyacağını söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap