SON DAKİKA



Haber > Dünya > Netanyahu, Trump ile görüşecek

Netanyahu, Trump ile görüşecek

13 Kasım 2016 Pazar - 19:15




İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump ile yakında bir araya gelmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.





İsrail başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada,  Netanyahu'nun, "Yeni seçilen başkan Trump ve ben yakında bir araya gelerek İsrail  ve ABD'nin gündemindeki tüm önemli konuları görüşmeye karar verdik. İsrailli  bakan, bakan yardımcısı ve milletvekillerinden, basın üzerinden (Trump ile)  mesajlaşmaya son vererek uygun kanallar vasıtasıyla karşılıklı politikaların  hayata geçirilmesine imkan vermelerini talep ediyorum." şeklindeki sözlerine yer  verildi.

 Geçtiğimiz hafta Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini de  hatırlatan Netanyahu, bu görüşmede Trump'ın İsrail ile olan "derin dostluğunu"  ifade ettiğini ve bu dostluğun sadece Trump tarafından değil "çevresindeki ekibi  tarafından da paylaşıldığını" kaydetti.

 Netanyahu-Trump görüşmesinin nerede ve ne zaman gerçekleşeceğine dair  ise bilgi paylaşılmadı.

 İsrail meclisindeki yasama komisyonunun bugün "ezan yasağı" olarak  bilinen yasa tasarısını görüşmek üzere toplanacağını da ifade eden Netanyahu,  "gürültü yaparak insanları rahatsız ettiği" iddiasıyla ezanın yasaklanmasını  öngören yasayı desteklediğini belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap