SON DAKİKA



Haber > Dünya > New York Times’tan çarpıcı Erdoğan analizi: Çok büyük hata yaptı

New York Times’tan çarpıcı Erdoğan analizi: Çok büyük hata yaptı

02 Mart 2022 Çarşamba - 11:09




New York Times’tan oldukça dikkat çekici bir Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin analizi geldi. Gazete Erdoğan'ın Ukrayna - Rusya savaşı öncesi çok büyük bir hesap hatası yaptığını öne sürdü.





Rusya ve Ukrayna savaşı üzerinden Türkiye analizi yapan New York Times Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki sürtüşmenin arttığı belirtilirken “Erdoğan yanlış hesaplama yaptı" ifadeleri kullanıldı.

Dünyanın en çok tanınan gazeteleri arasında olan New York Times’ta yazan Carlotta Gall yaptığı habere göre Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ gibi bir çok sorunda karşı karşıya gelen Erdoğan ve Putin’in Ukrayna savaşı sonrası yeniden kozlarını paylaştığını belirtti.

"ERDOĞAN’IN UKRAYNA HESABI TUTMADI"

İki Lider arasındaki daha önceki sıkıntıların mevcut Ukrayna sıkıntısına göre çok hafif kaldığını belirten Gall Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmadan önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ukrayna’daki vatandaşları ve diplomatları ülkeden çıkarmaya çalıştığını ortaya koydu. Bu hamlede Türkiye’nin başarısız olduğunu öne süren Gall ““Havalimanındaki uçaklar, Erdoğan’ın Ukrayna’daki durumu yanlış okuduğunun bir kanıtı. Erdoğan’a vatandaşları ülkeden zamanında çıkarmadığı, Putin’i yanlış değerlendirdiği ve ABD’nin işgal ile ilgili uyarılarını ciddiye almadığı için eleştiriler var” diye yazdı.

Haberin devamında bu durumla ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin Rusya’nın saldırılarından saatler önce karar verme süreci bilinmezken bu açıkça Erdoğan’ın Rus askeri operasyonunun hızı ve şiddetini ve tahliyenin aciliyeti ile ilgili yanlış hesaplama yaptığını gösteriyor”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap