SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya bir yasağı daha kaldırdı!

Rusya bir yasağı daha kaldırdı!

01 Eylül 2016 Perşembe - 12:09




Rusya, Türkiye ile arasındaki buzların eritmesinin ardından Rus öğrencilerin Türkiye'ye eğitim almaları için gitmelerine getirilen yasağı kaldırdı.





Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin atlatılmasının ardından yeni bir sayfa açıldı. Son olarak Rusya Türkiye'ye eğitim için gitmek isteyen öğrencilerine yasak koymuştu. Bu yasak kaldırıldı. Konu hakkında açıklama yapan Rusya Eğitim ve Bilim Bakanlığı Uluslararası Departman Başkanı Nikolay Toyvonen "Kısa bir süreliğine öğrencilerimizin Türkiye'ye gidişine kısıtlama getirdik. Çünkü onların güvenliğini garanti edemiyorduk"dedi.

ARTIK GİDEBİLİRLER

Öğrencilerin artık Türkiye'ye gitmesinde bir sıkıntı yaşanlayacağını söyleyen Toyvonen "Artık charter seferleri açıldı. Bu yüzden böyle bir kısıtlama yok. Fakat bildiğiniz üzere, orada hala çeşitli olaylar yaşanmaya devam ediyor. Bu yüzden bizim ilk olarak kendi gençlerimizin güvenliğini düşünmemiz gerek" diyerek olayı açıkladı.

Moskova ve Ankara'nın eğitim ve bilim alanında iş birliği yapmaya devam ettiklerini açıklayan eski Eğitim Bakanı Dmitri Livanov Türkiye ile Rusya arasında iletişimin sürdüğünü söylemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap