SON DAKİKA



Haber > Dünya > Seçim Rüzgarı Sarkozy'nin Yönünü Değiştirdi

Seçim Rüzgarı Sarkozy'nin Yönünü Değiştirdi

05 Nisan 2012 Perşembe - 16:05




Fransa'da seçim öncesi yaşanan Sarkozy'nin tavrını değiştirdiğini gösteriyor





Avrupa'nın en kalabalık Müslüman nüfusunu barındıran Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının en önemli gündem maddesi İslam.
     
Başta Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy olmak üzere adaylar, Toulouse saldırılarının ardından terör ve güvenlik ağırlıklı söylemleriyle Müslümanları hedef alıyor. Fransız Libération gazetesinde yayınlanan haber-yorumda Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin İslam'la ilişkilerine odaklanılıyor. Bir karikatürle desteklenen "Sarkozy ve İslam: Tehlikeli bağlantılar" başlıklı haberde Sarkozy'nin oy kaygısıyla uzun bir süre ülkedeki Müslüman gruplara destek verdiğine dikkat çekiliyor.
     
2002'de İçişleri bakanı olduktan sonra Fransa İslami Örgütler Birliği yetkilileriyle çeşitli görüşmeler yapan Sarkozy'nin 2005'ten itibaren tutum değişikliğine gittiğine dikkat çekiliyor.
     
Bunun sonucunda da 2007 seçimlerinde Müslüman oylarının ağırlıklı olarak sol partilere kaydığı belirtiliyor.
     
Yaklaşmakta olan yeni bir seçimle İslam kartının yeniden çıkarıldığı, Müslüman karşıtlığı söylemlerinin arttığına vurgu yapılan haberde başta aşırı sağcı aday Marine Le Pen tarafından olmak üzere İslam korkusunun körüklendiğine vurgu yapılıyor.
     
 Sarkozy'nin Müslümanlarla ilişkilerini "karışık oyun" olarak nitelendiren haber-yorumda, Cumhurbaşkanı'nın Touluse kentindeki silahlı saldırıların ardından İslam örgütlerine baskıyı artırdığının altı çiziliyor.
     
Bir konferansa katılması beklenen, İslam dünyasının bazı isimlerinin ülkeye alınmayacakları açıklamasının ardından Sarkozy, "cumhuriyet ilkeleri ve insanlık onuruna ters düşen şiddet ve kin söylemlerini dile getirenlerin Fransız toprakları üzerinde, kamuya açık bir toplantıda konuşmalarını hoş görmeyeceğini" söyledi.
     
Bazı uzmanlar, 2007'deki gibi Müslüman oyların sola kayabileceğini, Müslümanların yüzde 80'inin ikinci turda sosyalist aday François Hollande'ı destekleyebileceğini belirtiyorlar.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap