SON DAKİKA



Haber > Dünya > Yanardağ harekete geçti 13 bin kişi tahliye edildi

Yanardağ harekete geçti 13 bin kişi tahliye edildi

12 Haziran 2023 Pazartesi - 16:09




Filipinler'in en aktif yanardağı olan Mayon Yanardağı’nın lav püskürtmeye başlaması sebebiyle bölge tahliye ediliyor. Volkanın aktif olmasından bu yana 13 bin kişi tahliye edildi.





Filipinler'in  Mayon Yanardağı geçtiğimiz hafta lav püskürtmeye başlamıştı.1,5 milyonu aşkın sakini bulunan şehirde alarm verilirken bölge halkının tahliyesine hızla başlandı. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre Filipinler'in en aktif yanardağının lav ve zehirli gaz püskürtmeye başlamasının ardından tehlikeli bölgede bulunan yaklaşık 13 bin kişi tahliye edildi.

Manila'nın yaklaşık 330 kilometre  güneydoğusundaki Luzon adasında yer alan Mayon, dünyanın en aktif yanardağlarından biri olarak kabul ediliyor.

İlerleyen günlerde yanardağın durumuna göre daha fazla kişinin tahliye edilebileceği bilgisine ulaşılırken volkanbilimciler  lavdan daha hızlı hareket eden volkanik gazlar ile kayalara karşı dikkat çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap