SON DAKİKA



Haber > Eğitim > LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

22 Temmuz 2024 Pazartesi - 10:17




Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını "www.meb.gov.tr" adresinden açıkladı





Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavında yaklaşık 1 milyon adayın yerleştikleri okullar bugün belli oldu. Tercih sonuçları MEB’in resmi internet adresinden duyuruldu.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Bu yıl LGS merkezi sınavına başvuran 1 milyon 38 bin 544 adayın 992 bin 906’sı sınava katılmış, 352’si 500 tam puan alarak şampiyon unvanı elde etmişti. 2 Haziran’da düzenlenen LGS merkezi sınavının sonuçları 28 Haziran’da açıklanmıştı. Aynı gün ise 17 Temmuz’a kadar süren tercih dönemi başlamıştı.

NAKİL DÖNEMİNDE TERCİH

İstediği okula yerleşemeyen ya da okul değiştirmek isteyen öğrenciler, nakil döneminde tercih yapabilecekler. Yerleştirmeye esas nakil işlemi için tercih başvuruları 22-26 Temmuz ve 29 Temmuz-2 Ağustos olmak üzere iki dönem halinde olacak. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
LGS

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap