SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 1300 lira birden zam geldi! Cebinizden büyük para gidecek

1300 lira birden zam geldi! Cebinizden büyük para gidecek

12 Temmuz 2024 Cuma - 09:30




Milyonları ilgilendiren kara haber geldi. Cebinizden büyük para gidecek hazır olun.





Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Halk Ekmek fiyatlarına %60 zam yapıldığı duyurulurken, Meclis toplantısının ardından başka konuda da 1300 TL zam kararı çıktı.

Türkiye'de yüksek enflasyon, belediyelerin sosyal hizmet ücretlerine art arda zam yapmasına yol açıyor. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kreş ücretlerine %100'ün üzerinde bir zam yapıldı.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, Halk Ekmek fiyatlarına %60 zam yapıldığı ve ekmeğin satış bedelinin 8 liraya çıkarıldığı açıklandı.

Aynı zamanda, enflasyona rağmen bir süredir artış yapılmayan kreş fiyatlarında da 1300 liralık bir değişiklik kararı alındı.

YAPILACAK ZAM OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Mecliste, Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından sunulan teklif doğrultusunda "Yuvamız İstanbul" çatısı altındaki İBB kreşlerinde uygulanan fiyatlar görüşüldü.


Mali Hizmetler Dairesi Gelirler Şube Müdürlüğü tarafından sunulan revize ücret tarifesi teklifi, komisyon tarafından olumlu bulundu.

2024 yılı için revize edilen ücret teklifine göre, 1200 lira olan fiyat 2500 liraya yükseltildi. Meclis tarafından alınan karar oy birliği ile kabul edildi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap