SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar arttı; Cari açık rekor kırdı: 5,4 milyar dolar oldu!

Dolar arttı; Cari açık rekor kırdı: 5,4 milyar dolar oldu!

12 Haziran 2023 Pazartesi - 12:44




Nisan ayında cari işlemler hesabı 5,4milyar dolar açık verdi. Ocak-nisan dönemindeki toplam açık 29,7 milyar dolara ulaştı.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayına ilişkin cari hesap verilerini açıkladı.

TCMB'nin yaptığı açıklamaya göre, Nisan ayında cari işlemler hesabı 5.404 milyon dolar açık olarak kaydedildi. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 480 milyon dolar açık verdi. Artan döviz kurlarının cari açığa etkisi böylece net olarak görülmüş oldu.

Öte yandan Ödemeler dengesi kapsamında tanımlı dış ticaret açığı ise 7.016 milyon dolar olarak gerçekleşti. Hizmetler dengesi kaynaklı girişler ise 2.915 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu kalem altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler ise 2.198 milyon dolar oldu.

Finans hesabında ise doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler 784 milyon dolar olarak kaydedildi. Portföy yatırımlarında ise 1.204 milyon dolar tutarında net çıkış gerçekleşti. Bankalar ve diğer sektörlerin yurt dışı yerleşiklerine olan tahvil geri ödemeleri dikkate alındığında, bankaların 289 milyon dolar net kullandığı görüldü.

Bu ay resmi rezervlerde ise 8.163 milyon dolar net azalış oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap