SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Dolar fırlatma rampasında! Ünlü isim 11 TL olacağı tarihi açıkladı

Dolar fırlatma rampasında! Ünlü isim 11 TL olacağı tarihi açıkladı

06 Eylül 2021 Pazartesi - 16:42




Son haftalarda düşüş eğiliminde olan dolar kuruyla ilgili Hamza Yardımcıoğlu’ndan iddialı bir çıkış geldi. Yardımcıoğlu dolar fırlatma rampasında derken 11 TL olacağı tarihi açıkladı.





Ünlü stratejist Hamza Yardımcıoğlu dolar kuru için oldukça iddialı bir çıkışta bulundu. IMF’nin daha önceki dolar kuru adil değer raporlarını analiz eden Yardımcıoğlu doların fırlatma rampasında olduğunu söylerken kurun yakın zamanda 11 TL’nin üstüne çıkacağını öne sürdü.

Kendi sosyal medya kanalında konuşan Hamza Yardımcıoğlu dolar kuru ile ilgili yaptığı analizde IMF’nin daha önceki yıllarda dolar kuru ile ilgili adil değer raporlarını ekranlara getirdi. Hamza Yardımcıoğlu 2018 yılının başında dolar 3.80 TL bandında iken  IMF’nin kurun adil değerini 5.50 TL olarak açıkladığını, ilerleyen sürede dolar kurunun IMF’nin açıkladığı 5.50 TL’nin de üzerine çıkarak 6.80 TL’ye kadar yükseldiğini ifade etti. Yine 2020 yılında ilk döneminde dolar kuru 5.70 TL seviyelerindeyken IMF dolar kuru adil değerini 6.30 TL olarak raporladığına dikkat çeken Hamza Yardımcıoğlu doların ilerleyen zamanda IMF’nin açıkladığı mevcut adil değerinin çok daha yukarısına çıkığına işaret etti. Yardımcıoğlu bunun gibi birkaç daha örnek vererek günümüzde dolar kurunun gideceği nokta konusunda oldukça sansasyonel bir iddiada bulundu.

IMF’NİN AÇIKLAMASINA GÖRE DOLAR KURU 11 TL’NİN ÜZERİNE ÇIKACAK

IMF’nin daha önce öne sürdüğü dolar kuru adil değeri raporlarının fazlasıyla gerçekleştiğini grafikle anlatan Yardımcıoğlu IMF’nin son olarak dolar kuru adil değerini 9.50 TL açıkladığına dikkat çekerek “IMF 9.50 TL diyor ama ben diyorum ki daha önceki raporlara göre kurun ilk başta daha yukarıya çıktığını görüyorum. Dolar kuru 9.50 TL’ye gelecek ama ilk önce ciddi bir zirve yapması lazım. Onu da hesapladığın zaman en az 11 TL’de dolar kurunu görme ihtimalimiz çok yüksek” diye konuştu.

Yardımcıoğlu “Ne zaman dolar kurunu 11 TL’nin üzerinde göreceğiz” sorusuna ise 23 Eylül’deki TCMB faiz toplantısı ve Fed’in faiz toplantısını işaret ederk “Şuan için çok riskli bir dönemdeyiz. 3. Çeyrek sonu 4.çeyreğin başı gibi” cevabını verdi.


 Dolar kurunun yükselmesiyle dolarla fiyatlanan her şeyin yükseleceğini belirten Hamza Yardımcıoğlu sadece altın ve gümüş değil petrolün de, araba fiyatlarının da yükseleceğini açıkladı. Yardımcıoğlu bu öngörüsünün bir yatırım tavsiyesi olmadığına da dikkat çekerek bir fikir yürütme ve tahmin yaptığını da sözlerine ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap