SON DAKİKA


Foto Galeri > En düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu! Refah payı detayı

En düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu! Refah payı detayı

15 Mayıs 2024 Çarşamba - 10:41

En düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu! Refah payı detayı

1 / 9 En düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu! Refah payı detayı

Milyonlarca SSK, Bağkur ve memur emeklisinin gözü temmuz zammında... Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahmini yükseltti, mayıs ayı enflasyonunda zirve bekleniyor. Hesap makineleri yeniden çalışmaya başladı. Temmuz zammında ne kadar zam bekleniyor, en düşük emekli maaşı ne kadar olur? Tasarruf tedbirleri emekli zammında değişikliğe neden olur mu?

2 / 9 En düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu! Refah payı detayı

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36'dan yüzde 38'e yükseltti. Tahminlerin değişmesinin ardından enflasyonda zirve mayıs ayında görülmesi bekleniyor.

3 / 9 En düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu! Refah payı detayı

Değişikliğin ardından emekli ve memurun gözü temmuz zammına çevrilmiş durumda, hesaplar yeniden düzenlendi. Refah payı üzerinde anlaşılmazsa en düşük emekli aylığının yükseleceği rakam belli oldu.

4 / 9 En düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu! Refah payı detayı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün kamuda tasarrufları kalem kalem açıkladı. TV100'de yer alan habere göre, refah payı olma ihtimali de bu dönemki tasarruf tedbirlerini göz önüne alırsak pek olası değil gibi.

5 / 9 En düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu! Refah payı detayı

Merkez Bankası Başkanı enflasyon raporu sunumunda mayıs ayı için enflasyonu yüzde 75-76 seviyelerinde beklediklerini açıklamıştı.

6 / 9 En düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu! Refah payı detayı

Yıllık enflasyonda zirve mayıs ayında görülecek. 4 aylık enflasyonda şimdiden yüzde 18.72. Başkan Karahan'ın öngörüsü gerçekleşirse 5 aylık TÜFE yüzde 22.41'i bulacak. İlk 6 ay beklentisi ise yüzde 25.39. Emekli aylıkları en az bu oranda zamlanacak.

7 / 9 En düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu! Refah payı detayı

Memur ve emeklisinde toplu sözleşmesi devreye gireceği için onların maaş artışı yüzde 20 seviyesinde kalabilir.

8 / 9 En düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu! Refah payı detayı

6 aylık enflasyon tahmini tutarsa en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL, en düşük memur emeklisi maaşının ise 17 bin 688 TL olması bekleniyor.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap