SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Euro 4 lirayı aştı, Dolar 3,77'yi gördü

Euro 4 lirayı aştı, Dolar 3,77'yi gördü

10 Ocak 2017 Salı - 11:03




Küresel piyasalarda ABD para birimi karşısında yükselen Euro tarihinde ilk kez 4 lirayı aşarken dolar ise 3,77 TL'nin üzerine çıkarak rekor kırdı.





Lira karşısında dolar ile birlikte yükselen euro, yeni günde arayı açmaya başladı. Küresel piyasalarda ABD para birimi karşısında yükselen Avrupa para birimi, 7 kuruş birden aşarak, tarihinde ilk kez Türk Lirası karşısında  4 Lira'yı aştı.

Dün 3.74 lira ile tarihi rekor düzeyini test eden dolar da 3.77'i aşarak 3.7783 TL ile tarihi bir rekora daha imza attı.

Piyasa analistleri, uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch'in Türkiye'nin notunu kırma olasılığına dikkat çekiyor. Türkiye'ye tek "yatırım yapılabilir" notu veren Fitch'in not kararını 27 Ocak'ta açıklaması bekleniyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu da (PPK), Fitch değerlendirmesinden üç gün önce, 24 Ocak günü toplanarak faiz kararı verecek.

Piyasa işlemcileri, PPK'nın politik baskılar olabileceği kaygısıyla, "vermesi gereken faiz artırım" kararını veremeyebileceğine dikkat çekiyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap