SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İki bankaya dev ceza

İki bankaya dev ceza

27 Ocak 2020 Pazartesi - 10:52




Yapı Kredi'nin, Sigortacılık kanununa aykırı davrandığı gerekçesiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından idari para cezasına çarptırılmasının ardından bu kez de Akbank da benzer gerekçeyle büyük para cezası aldı.





Yapı Kredi Bankası sigortacılık kanunu ve mevzuat hükümlerine aykırı davrandığı gerekçesiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından 187.1 milyon lira idari para cezası aldığı bildirildi.

YÜZDE 25 PEŞİN ÖDEME İNDİRİMİ

Banka KAP'a yaptığı açıklamada, idari para cezasını yüzde 25 peşin ödeme indiriminden yararlanarak ödeyeceğini bildirdi. Diğer bir özel banka olan Akbank da, Cumartesi günü benzer gerekçeyle 94.7 milyon lira para cezası aldığını açıklamıştı.

AKBANK'A 94 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Sigortacılık Kanunu’nun 32. maddesi ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine aykırılık nedeniyle Akbank’a 94 milyon 703 bin 256 lira idari para cezası uygulayarak, sigorta aracılığı faaliyetini 15 gün süreyle durdurdu.
Akbank’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, bankanın sigorta aracılığı faaliyetlerin 30 Ocak-13 Şubat 2020 tarihleri arasında geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap