SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Serbest piyasa fındık fiyatları! TMO'yu geride bırakabilirler

Serbest piyasa fındık fiyatları! TMO'yu geride bırakabilirler

03 Ağustos 2022 Çarşamba - 14:36




Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın 54 lira olarak açıkladığı fındık fiyatları sonrası gözler serbest piyasaya çevrildi.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, TMO'nun fındık alım fiyatını 54 lira olarak açıklamıştı. Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, serbest piyasanın geçen yıl 27 TL'den başlayıp 48 TL'den kapattığını hatırlattı.

"PİYASAYI BELİRLEYECEK OLAN ÜRETİCİDİR"

54 lira olarak açıklanan fındık fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdullah Şahin, "Serbest piyasada geçen her zaman TMO'nun altında fiyat oluşmaktadır. Ancak arz ve talebe göre değişmektedir. Geçen sezon 27 TL'den başlayan serbest piyasa 48 TL'den kapatmıştır. Bu sezon da 45 TL'nin üzerinde bir fiyattan başlayacağını düşünüyoruz. Bu fiyatın altına düşmez ancak, arz ve talebe göre yükselebilir ve hatta geçen sezon olduğu gibi TMO'nun alım fiyatının üzerine çıkabilir. Serbest piyasada fiyatların yükselmesi için üreticilerin kesinlikle emanete fındık vermemesi ve ihtiyacı kadar pazara indirmesi gerekir. Aksi halde serbest piyasada fındık fiyatı emanete fındık verilirse düşebilir. Bunun için serbest piyasayı belirleyecek olan üreticidir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap