SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Taşeronun kadro umudu suya düştü

Taşeronun kadro umudu suya düştü

18 Ocak 2014 Cumartesi - 10:50




Başbakan Erdoğan ve bazı bakanların taşeron işçilerle ilgili verdiği kadro müjdesini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları sonlandırdı. Bakan Şi





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların açıklamaları üzerine yeni yılda kadro müjdesi bekleyen taşeron işçi ve 4C’lilere kötü haber! Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 4C’lilerin kadroya alınmasına ilişkin şu anda herhangi bir çalışmanın söz konusu olmadığını söyledi. ŞARTLARI İYİLEŞMİŞTİ Şimşek, "Eskiden 10 aya kadar çalışıyorlardı, şimdi 12 aya kadar çıkardık, kıdem tazminatı getirdik, yıllık izin, aile yardımı... Maaşlarında en son yüzde 35-40’lar civarında artış söz konusu. Dolayısıyla biz mali durumlarında, özlük haklarında ciddi iyileşmelere gittik. Şu an itibariyle hiçbir yerde bunların kadroya alınmasına ilişkin herhangi bir çalışma yok" dedi.  KAMUYA MEMUR Kamu personeliyle ilgili çalışmaları da değerlendiren Şimşek, 2014 yılında kamuya toplam 74 bin kadro öngördüklerini anımsatarak, bunun zaten 34 bininin hakim ve doktorlarda olduğu gibi atama izni gerektirmediğini anlattı. Açıktan atama izni verecekleri kadro sayısının 40 bin olduğuna dikkati çeken Şimşek şunları söyledi: "Bu 40 binin ufak bir çalışmasını yaptık. Şubat ayında 10 bin öğretmen alımının önünü açtık ve onun iznini verdik. Kalan 30 bine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Onu da ilk çeyrekte sonuçlandırırız."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap