SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Genç’ten Birlik Olma Çağrısı

Başkan Genç’ten Birlik Olma Çağrısı

28 Temmuz 2024 Pazar - 11:46




Arsin’de 97 kız öğrencinin icazet törenine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İslam dünyasında birlik ve beraberliğin gerekliliğine vurgu yaptı.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Arsin Müftülüğü Çiçekli Mahallesi Kur’an Kursu’nun düzenlediği 36. dönemde mezun olan 97 kız öğrencinin icazet törenine katıldı. Törende, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Pişgin, Arsin Müftüsü Telat Ergin ve çok sayıda kişi yer aldı. Kur’an-ı hıfzetmenin, Kur'an'ı hafızaya almanın çok büyük bir sevap ve ibadet olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Bir Müslüman'a nasip olacak en güzel şey İslami huzurdur. Kur'an-ı Kerim'i hafızaya almak, hafız olmak, ne kadar kutsalsa, o sevap, hafızın kendisine, onu yetiştiren ailesine ve hocalarına aittir. Ancak, bunun İslam alemi için yetmediğinin farkındayız. Hafızlarımızın hıfzettikleri ayetleri kendi hayatlarına tatbik etmeleri ve daha da önemlisi, İslam'ın yayılması için çaba göstermeleri gerekmektedir. Bu gerçek anlamda yayılırsa, zararlı cemiyetler ve FETÖ gibi örgütler çıkmaz. Allah, bu hafızların sayısını arttırsın inşallah” diye konuştu.



BİRLİK OLMALIYIZ

Başkan Genç, konuşmasına şu şekilde devam etti: “İlelebet gölgesinde bağımsız ve hür bir şekilde yaşayacağımız Türk bayrağımızla beraberiz. Ama aynı zamanda bir bağımsızlık, bir dava, bir İslam davası savaşını güden Filistinli kardeşlerimizin bayrağı var; Allah onların da yardımcısı olsun. Bu mübarek merasimden onlara da dua ediyoruz. Ancak, dua etmek yetmez. Büyük bir güçle karşı karşıyayız. Birlik olmalıyız. Akif’in dediği gibi, 'Tefrika girmeden bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.' Ne yazık ki, İslam aleminde birliği ve beraberliği sağlayamıyoruz. Bunun sebebi, Allah'ın ayetine sıkı sıkıya sarılamamak, bir olamamak. Bu nedenle, bu merasimler çok kıymetli. Kur'an'ı okumak ve ibadet etmek muhteşem bir şey.”

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap