SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdulkadir Selvi: Ekonomik anlamda büyük bir tehlike atlatıldı

Abdulkadir Selvi: Ekonomik anlamda büyük bir tehlike atlatıldı

26 Ekim 2021 Salı - 09:50




Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında gündem olan “10 büyükelçi” olayına değinerek ekonomik anlamda büyük bir tehlike atlatıldığını açıkladı.





Osman Kavala hakkında 10 büyükelçinin çıkışı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu isimler hakkında istenmeyen adam ilan edileceğini belirtmesi Türkiye’nin gündemini günlerdir meşgul etti. Bu durumu köşesinde taşıyan Abdulkadir Selvi ise yaşanılan süreçte çok büyük bir problemin atlatıldığını yazarken “Eğer 10 ülkenin büyükelçisi sınır dışı edilseydi bugün ekonomide alarm zillerinin çalmasına tanıklık ederdik.” İfadelerini kullandı.

Selvi yazısında şunları da söyledi:

10 ülkenin büyükelçisinin toplu olarak yaptığı, “Osman Kavala derhal serbest bırakılsın” açıklamasının kabul edilebilecek bir tarafı yok. İktidarı ve muhalefetiyle bu ülkenin her vatandaşının kanına dokunur. Büyükelçilerin bunu düşünmesi lazımdı. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisi yerden göğe kadar haklı.

Ama sonuçta faturayı bu ülkeler değil biz ödeyeceksek o zaman devlet aklının devreye girmesi gerekiyordu. İşte o oldu.

Çünkü bu 10 ülke ekonomik ve siyasi olarak dünyaya yön veren ülkeler. Adı sanı bilinmeyen Afrika’nın gariban bir ülkesi değil. Ayrıca bizim en güçlü uluslararası ittifaklarımızın olduğu ülkeler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap