SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Acı verici, hüzün verici"

"Acı verici, hüzün verici"

29 Ekim 2012 Pazartesi - 17:06




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halka biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı





Kılıçdaroğlu, "Şanlarıyla şerefleriyle özgürlük içinde o meydana geldiler. Son derece mutluyum. Bütün baskılara rağmen demek ki halkımız engelleri aşmasını biliyor. Polis barikatları vardı onbirler ve diğer onbinler arasında mesafe vardı. O mesafeyi ortadan kaldırdık, onları buluşturduk, bunun için de mutluyum. Beni üzen sadece şu. Gençler Türk bayrağı açmak istiyor ama polis o gençleri tekmeliyor. Bayrak açmanın tekmelendiği bir bayram yaşadık. Acı verici, hüzün verici bir olaydır. O insanların elinde sadece Türk bayrağı vardı. Devletin topu vardı, biber gazı vardı, panzerleri vardı, yahu savaşa mı gidiyoruz? 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ne anlama geliyor. Cumhuriyete karşı bir Hükümete nasıl Cumhuriyet hükümeti diyoruz. Cumhuriyet Hükümeti nedir Cumhur'a önem veren hükümettir. Ellerinde bayrakla nereye geliyorlar Birinci Meclis'e. Birinci Meclis nedir? Cumhuriyet'in ilan edildiği yerdir." dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap