SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adaletli bir seçim değildi

Adaletli bir seçim değildi

07 Haziran 2015 Pazar - 23:27




Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçin sonuçlarının adaletli olmadığını, herkesin AK Parti’ye saldırdığını ifade ederek, milletin verdiği mesajı değ





Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 7 Haziran genel seçimleri sonuçlarını değerlendirdi. Yılmaz, "Seçimler ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Milletin verdiği mesajı alacağız değerlendireceğiz, nerede eksik yaptık, nerde hizmetlerimizi anlatamadık.Biz 80 yılda yapılan hizmetlerden çok daha fazlasını yaptık, öncelikle bunu çok net olarak söyleyelim. Biz şunu söyledik, MHP iktidar olamaz dedik. Oldu mu iktidar? Oy oranını ne söyledik 15'tir, 17'dir, olsa olsa 18'dir. Kaç aldı? Yüzde 16 aldı. Söylediğimiz doğru çıktı mı? Velev ki Kafdağı'nın arkasındaki hayalleri yüzde 20 olsa dahi yine iktidar olamaz dedik. Çok net söylüyorum, 100 yıl geçsin MHP yine iktidar olamaz. CHP de olamaz. Neden olmaz? Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan milletvekili çıkarma kapasitesi olmayan hiçbir parti iktidara gelemez. Türkiye'de şu anda tek parti vardı. Tek parti AK Parti'ydi, çünkü Doğu ve Güneydoğu'da da birinci olan parti idi. Biz şunu söyledik, 'AK Parti'yi zayıflatırsanız Türkiye'yi zayıflatmış olursunuz' dedik. Bu Sivas'ın dışında Türkiye'nin geneli için söylüyorum. Oy kaybımız var, onu görüyoruz” dedi.

Bir basın mensubunun HDP'nin barajı aşmasını değerlendirmesini istemesi üzerine ise Yılmaz, "Türkiye'de iki tane etnik milliyetçiliği kullanaraktan siyaset yapan parti var. Birisi HDP, birisi de onun karşılığında MHP. İkisi birbirini besliyor. İkisinin birbirini beslediğini bu coğrafyalarda görmüş olduk. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Oysa Türkiye'nin çimentosunu, farklıklarını zenginlik olarak görmekten, birini diğerini yok etmek şeklinde görmemek lazım. Ne söyledik başka. İktidar olursa AK Parti olur, eğer iktidar AK Parti olamazsa ne olacak? MHP, CHP ve HDP. İki parti bunu söyledi mi? Çok net olarak. İki parti dahi iktidar olmaz. Çünkü AK Parti 40'ın üzerinde bir rakam, dolayısıyla 3’üncü partinin mutlaka gelmesi lazım. HDP. Şimdi diyorlar ki 'Biz HDP ile yapmayız.' Adaletli bir seçim olmadığını söylüyorlar. Adaletli bir seçim değil ki İsrail AK Parti'ye saldırır, BBC AK Parti'ye saldırır, bütün Amerikan yayın organları AK Parti'ye saldırır, HDP, MHP, CHP, Saadet Partisi AK Parti'ye saldırır. Birbirlerinin aleyhinde tek kelime söylediler mi, söylemediler” diye konuştu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap