SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ahmet Metin Genç'den 15 Temmuz Mesajı

Ahmet Metin Genç'den 15 Temmuz Mesajı

14 Temmuz 2024 Pazar - 15:38




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.





15 Temmuz’u asla unutmayacaklarını vurgulayan Başkan Genç, “15 Temmuz; Türk milletinin, ülkemizi işgal etmek isteyenlere verdiği cevabın adıdır. 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni esir etmek ve önüne engel koymak istediler. Milletimiz, hiç tereddüt etmeden vatanımızın istikbali ve demokrasimize sahip çıkmak için kadın erkek, yaşlı genç demeden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tarih yazmıştır” dedi.

KURTULUŞ SAVAŞI VE ÇANAKKALE RUHU

Başkan Ahmet Metin Genç, Çanakkale ruhuna vurgu yaparak, “15 Temmuz’da ülkemiz, tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşadı. FETÖ ve iş birlikçileri tarafından ülkemiz alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Devletin birimlerine sızan hainler, silahlarını vatanına karşı kullanmaktan asla çekinmemiştir. Ancak milletimiz; Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale’de destan yazan ecdadımızdan aldığı güçle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu kararlı duruşla hain darbe girişimini geri püskürtmüştür. Yüce Türk milleti o gece büyük bir destan yazmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi geçmişte yaşanan darbeler gibi tarihte kara bir leke olarak yerini almıştır” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜNE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Başkan Genç, mesajının devamında “Ülkemizde hiçbir değer tanımadan, yüce dinimiz İslam’ı ve insanların dini duygularını sömüren FETÖ’ye karşı büyük bir mücadele verildi. Bu mücadele halen büyük bir kararlılıkla sürdürülmektedir. Oluşturduğu tahribatı ise el birliğiyle onarıyoruz. Bu noktada toplumumuzun her ferdine çok önemli görevler düşmektedir. Ülkemizin bütünlüğüne kast eden hiçbir terör örgütüne fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kast eden terör örgütlerinin sonu her zaman tarihin çöplüğü olmuştur” cümlelerine yer verdi.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM

Başkan Genç şunları kaydetti: “Tarih boyunca zor şartlarda her zaman tek millet olduğumuzu ve birlik olduğumuzda ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. 15 Temmuz bu birlik ve beraberliğin gururunu yaşadığımız gün oldu. Aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gösterdiği mücadele ile örnek olmuştur. Gelecek kuşaklara güçlü, sağlam adımlarla yürüyen ve darbe zihniyetinin tarihe gömüldüğü bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu uğurda şehit olan vatan evlatlarını asla unutmayacağız, gazilerimizin her daim yanında olacağız. Tarihimiz boyunca vatanımız için canını ortaya koyan aziz ecdadımızı ve bütün şehitlerimizi minnetle yad ediyorum. Bizlere emanet ettikleri vatana her daim sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’da olduğu gibi gerektiğinde canımızı ortaya koyacağız. Her şartta bayrağına ve vatanına sahip çıkan yüce milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. 15 Temmuz’da hainlerin kurşunları ile şehit düşen 251 kahramanımızı minnet ve rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize ise sağlıklı, huzurlu ve güzel bir ömür diliyorum.”

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap