SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti'den İlker Başbuğ'a sert tepki!

AK Parti'den İlker Başbuğ'a sert tepki!

04 Şubat 2020 Salı - 21:26




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarına sert tepki gösterdi. Çelik AK Parti'li vekillerin yargı yoluna başvuracağını belirtti.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Emekli general İlker Başbuğ’un FETÖ ile ilgili ortaya attığı iddiaları değerlendiren Çelik,

 “Asker kişilerin sivil mahkemelerde yargılanması ile ilgili bu iddiayı gündeme getirdi. Bu yasal düzenlemenin altında imzası olanların FETÖ mensubu olduğunu iddia etti. Emekli bir askeri bürokratın TBMM üyelerini bir terör örgütü üyesi olarak değerlendirmesi, bunu ortaya koyması ve ‘bu kanun teklifini kim hazırladıysa tamamen FETÖ ile ilgili’ diyerek yasamanın üyelerini bu şekilde suçlaması son derece vahim bir yaklaşımdır. Bu, FETÖ’nün aslında temizlenmesine mi hizmet etmektedir, yoksa başka bir manaya mı gelmektedir bunu çok iyi değerlendirmek gerekir. Kim ki herhangi bir meseleyi vesile addederek yüce meclisi, sivil siyaseti aşağılamaya çalışıyorsa bunun arkasında hiçbir şekilde iyi niyet olmadığını görmek gerekir. Eski tür vesayetleri canlandırma konusunda mecali kalmamış olanlar, dolaylı yollardan bu vesayeti canlandırma yoluna gidiyorlar. Buna maalesef bazı CHP’deki arkadaşlarımızın da destek vermeye çalıştığını görüyoruz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap