SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akar’dan Yunanistan’a tepki: Silahlanma yarışı beyhude bir gayret

Akar’dan Yunanistan’a tepki: Silahlanma yarışı beyhude bir gayret

25 Aralık 2021 Cumartesi - 09:34




Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın son dönemdeki silahlanma çalışmaları hakkında; "Birtakım ülkelerin teşvik ve tahrikleriyle kendilerince silahlanmak suretiyle Türkiye'ye üstünlük sağlamaya çalışıyorlar. Bu beyhude bir gayrettir" dedi.





Bakan Akar, Bakanlığının Madalya, Başarılı Birlik ve Personelin Ödüllendirilmesi Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Akar, kazanılan önemli başarılardan dolayı tüm personeli kutladı. Son dönemde Yunanistan'daki silahlanma faaliyetlerine de değinen Akar, şunları kaydetti: "Bu bir silahlanma yarışı değil, silahlanma gösterisi. Birtakım ülkelerin teşvik ve tahrikleriyle kendilerince silahlanmak suretiyle Türkiye'ye üstünlük sağlamaya çalışıyorlar. Bu beyhude bir gayrettir. Ayrıca NATO içinde müttefik olmakla beraber yeni ittifaklarla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bunların hepsinin yapay olduğunu söylüyoruz."

'Ankara'ya bekliyoruz'

Yunanistan'ın uluslararası antlaşmalara aykırı olarak adaları silahlandırdığına da dikkat çeken Akar, "Türkiye'ye 1950 metre mesafede Meis Adası var. 10 kilometrekarelik bir ada. Bu adaya 40 bin kilometrekarelik deniz yetki alanı istiyorlar. Buna 'hayır' dediğimiz zaman biz 'yayılmacı' oluyoruz. Bu eylem ve söylemlerle bir yere varamayacaklarını anlamalarını bekliyoruz. Biz diyalog yolunu, güven artırıcı önlemler çerçevesinde 4'üncü toplantının yapılması için onları Ankara'ya beklediğimizi söylüyoruz" diye konuştu.

TSK Üstün Hizmet Madalyası

Törende, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Selçuk Bayraktaroğlu ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Ali Sivri’ye başarılarından dolayı, Bakan Akar tarafından, TSK Üstün Hizmet Madalyası verildi. Başarılı olan 68 personele ise belgeleri TSK komuta kademesi ve Milli Savunma Bakan Yardımcıları tarafından sunuldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap