SON DAKİKA



Haber > Gündem > ‘AKP, BDP ve İmralı’nın başkanlık sisteminde bir

‘AKP, BDP ve İmralı’nın başkanlık sisteminde bir

22 Şubat 2013 Cuma - 09:29




CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “AK Parti, BDP ve İmralı’nın yeni anayasanın, özellikle başkanlık sistemi konusunda ittifakı vardır” iddiasında





CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İmralı’ya gidecek isimlerin ya da bu isimlerin kim tarafından belirlendiğinin önemli olmadığını belirterek, "Ortada şu gerçek vardır: AK Parti, BDP ve İmralı’nın yeni anayasanın, özellikle başkanlık sitemi konusunda bir ittifakı vardır. Bu ittifakın Türkiye’nin önüne sunmayı planladığı seçenek; ya başkanlık sistemi ya terör. Yani terör tehdidi ile vatandaşı başkanlık sistemine ikna etmeye çalışacaklar. Kimse bu tuzağa düşmemeli" dedi. Hamzaçebi ayrıca CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın kendi çizdiği hücresinin krokisini gönderdiği belirterek, "Son derece küçük bir alan. Dünyaya, insanlığa hizmet etmiş bir insanın bütün bu aktivitelerinden yararlanılamayacak şekilde yıllarca suçsuz şekilde tutuklu kalmasını tekrar kınıyorum" dedi. YENİ İMRALI HEYETİ İmralı’ya gidecek BDP heyetindeki isimlerin belirlendiğinin hatırlatılması üzerine Hamzaçebi, "Hayırlı olsun, nihayet heyet teşekkül etti. İzleyeceğiz, oradan nasıl bir sonuç çıkacak? Ama aylardır Türkiye’de ‘Heyette kimler olacak?’ diye bir suni tartışma yaratıldı" dedi.  Heyette kimlerin olduğunun kendileri için önemli olmadığını belirten Hamzaçebi, şunları kaydetti: "Başbakan ‘teröristle kucaklaşana heyette yer vermem’ diyor. Teröristle kucaklaşanlara tepki gösteriyorsunuz ama o milletvekilleri zamanında diyordu ki; ‘Kürt sorununu çözmek için bizimle değil, İmralı ile görüşün’. Yani onların dediğini yaparken, İmralı ile görüşürken, heyette kimlerin olduğunun hiçbir önemi yoktur. Bu ayrıntıdır, suni bir tartışmadır. Ortada şu gerçek vardır: AKP, BDP ve İmralı’nın Anayasal ittifakı vardır. Yeni anayasanın özellikle başkanlık sitemi konusunda bir ittifakı vardır, diğerleri ayrıntıdır. İsimler önemli değil, Ali Veli, ha Ali Veli." BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİNDE DİNLENME DUYGUSU VAR Hamzaçebi, "Milletvekilleri kendilerinin de dinlendiğini hissetti mi?" sorusuna ise "Bütün milletvekilleri, iktidar da dahil, dinlendikleri, gözetlendikleri duygusuna sahiptir. Gazetecilere soruyorum: Sizin böyle bir duyunuz yok mu?" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap