SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ankara'da üçlü Suriye görüşmesi: Putin- Erdoğan görüşmesi başladı

Ankara'da üçlü Suriye görüşmesi: Putin- Erdoğan görüşmesi başladı

16 Eylül 2019 Pazartesi - 15:51




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile üçlü Suriye zirvesi için bir araya geliyor.





Suriye'de kritik gelişmelerin yaşandığı bir süreçte, başkent Ankara'da 3'lü Suriye Zirvesi gerçekleştirilecek.

Astana formatında "Beşinci Türkiye-Rusya Federasyonu-İran Üçlü Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

Ankara, rejim güçleri ve Rusya’nın saldırılarıyla 1 milyon insanın Türkiye sınırına dayandığı İdlib’de artık birkaç günlük ateşkeslerle çözümün sağlanamayacağını, asıl amacın kalıcı ateşkesi sağlamak ve insanların evlerine geri dönmesine imkan tanımak olduğunu dile getiriyor.

Ankara'nın zirvede, kalıcı ateşkesin sağlanması için bölgedeki radikal unsurlarla mücadelede koordinasyon ve işbirliğinin önemine vurgu yapması bekleniyor.

Toplantıda İdlib’in yanısıra Türkiye ile ABD arasında Fırat’ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölgeyle ilgili yürütülen çalışmalar, Münbiç ve Tel Rıfat’taki gelişmeler, Anayasa Komisyonu çalışmaları ve Suriye’deki siyasi geçiş süreci de ele alınacak.


İletişim Başkanlığı'ndan Astana formatında Beşinci Üçlü Zirve Toplantısı'na ilişkin yapılan açıklamada, "İdlib başta olmak üzere, Suriye'deki gelişmelerin değerlendirilmesi, çatışma ortamının sona erdirilmesi, mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken şartların temini ile kalıcı bir siyasi çözümün tesisi amacıyla gelecek dönemde atılacak müşterek adımların istişare edilmesinin amaçlandığı" bildirilmişti.

Putin- Erdoğan görüşmesinden ilk görüntüler geldi

14:29 Erdoğan, Putin'i Çankaya Köşkü'nün kapısında karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi' için Ankara'ya gelen Rusya lideri Putin'i, Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'nün kapısında karşıladı.

14:25 Putin, Çankaya Köşkü'nde
Rusya lideri Putin, Türkiye'nin ikinci kez ev sahipliği yaptığı üçlü zirve için Çankaya Köşkü'ne geldi. Zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Putin baş başa görüşme yapacak. Putin ile Ruhani de bir araya gelecek.

14:00 Rusya Devlet Başkanı Putin, üçlü zirve için Ankara'da

Putin'i havalimanında Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile Valilik ve Belediye yetkilileri karşıladı.

Putin'i havalimanında Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile Valilik ve Belediye yetkilileri karşıladı.


Rusya lideri, Aurus marka makam aracına binerek Erdoğan'la ikili görüşmesi için Çankaya Köşkü'ne doğru hareket etti.

13:46 Erdoğan- Ruhani görüşmesi yaklaşık 1.5 saat sürdü

11:46Erdoğan-Ruhani görüşmesi başladı

Suriye başlıklı üçlü liderler zirvesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü’nde yapılacak.

Zirve öncesinde Çankaya Köşkü’ne gelen İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi, Erdoğan Ruhani’yi karşıladı. İki lider, başbaşa görüşmeye başladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap