SON DAKİKA



Haber > Gündem > Annesi Eylem Tok ile ABD'de yargılanan Timur Cihantimur ile ilgili savcı kararını verdi

Annesi Eylem Tok ile ABD'de yargılanan Timur Cihantimur ile ilgili savcı kararını verdi

10 Temmuz 2024 Çarşamba - 10:17




İstanbul'da 1 Mart'ta ehliyetsiz araç kullanarak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un Türkiye'ye iade süreçleri kapsamında ABD'deki yargılanmaları sürüyor. Cihantimur'a kefalet uygulanmayacağı ve başka bir cezaevine nakledileceği bildirildi.





İstanbul'da 1 Mart'ta meydana gelen kazada, ehliyetsiz araç kullanan Timur Cihantimur, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olmuştu. Olayın ardından Cihantimur ve annesi Eylem Tok, önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. İkilinin ABD'de yakalanmasının ardından Türkiye'ye iadeleriyle ilgili yargılanma süreçleri devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta görülen duruşmada, hakim Eylem Tok'un delil karartma suçunu işlediğine kanaat getirerek tutuklu yargılanmasına karar vermişti. Son gelişmelere göre, savcı Timur Cihantimur için kefalet uygulanmamasına ve tutuklu kalmaya devam etmesine hükmetti. Ayrıca, Cihantimur'un başka bir cezaevine nakli talebi değerlendirildi.

Gazeteci Emrullah Erdinç'in paylaştığı bilgilere göre, savcı, Timur Cihantimur'a üç farklı ıslah evi önerdi. Sanık avukatlarının bildireceği ıslah evlerinden birine yakın zamanda nakledilecek.

Bu gelişmeler, Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un Türkiye'ye iade süreçlerinin hızlanmasına yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Yargı süreci devam ederken, kamuoyunun dikkati davanın seyrinde.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap