SON DAKİKA



Haber > Gündem > Araç sahipleri dikkat!

Araç sahipleri dikkat!

31 Mart 2017 Cuma - 10:39




16.3 milyon hususi araç sahibini ilgilendiren zorunlu Trafik Sigortası'nda tavan uygulaması Nisan ayında devreye girecek.





Son yıllarda hızla yükselen araç sahipleri için zorunlu olan trafik sigortasının fiyat artışının önü bir türlü kesilemedi.

Çok fazla şikayet gelince sigorta şirketlerinin maliyetlerini azaltarak, fiyatların düşürülmesi amaçlandı.

Bu kapsamda son 1 yılda birçok düzenleme yapıldı. Sigorta sektörü lehine atılan bütün bu adımlara rağmen poliçe fiyatlarında bir türlü istenen indirim olmadı.

İADE EDİLECEK

Sigortacılar maliyet artışlarını gerekçe gösterip indirim konusunda isteksiz davranınca 19 Mart’ta açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, araç sahibinin riskine göre 1 ila 7 arasında değişen tüm basamaklarda tavan fiyata geçileceğini, böylece fiyatların yüzde 30 düşeceğini duyurdu. Buna göre; sigortacılar, belirlenecek tavan fiyatın üzerine çıkamayacak, hatta tavanın üstünde kalan farkları iade edecekti.


SON 11 AY İÇİN GEÇERLİ

Düzenleme yürürlüğe girince, tavanı geçen poliçe bedelinin iadesinden ‘son 11 ay içinde trafik sigortası yaptıran veya poliçesinin bitimine en az 30 gün kalan tüm sürücüler’ yararlanacak.

İadenin sigortacılara 3 milyar lira ilave yük getireceği hesaplandı. Bu da 7 milyarlık sektör sermayesinin neredeyse yarısı. Şirketlerin yöneticileri bu maliyet nedeniyle son 1 haftadır Hazine yetkilileriyle toplantı üzerine toplantı yapıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap