SON DAKİKA



Haber > Gündem > Artvin organik ürünlerini tanıttı

Artvin organik ürünlerini tanıttı

22 Haziran 2012 Cuma - 16:29




Antalya’da düzenlenen 3.Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'na katılan Artvin Ticaret ve Sanayi Odası, organik ürünlerini tüketici ile bulu





Artvin’de bulunan tarım arazilerinde konveksiyonel tarımdan çok organik ve ekolojik tarımın yapıldığını söyleyen Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Nesimi Erarslan, Artvin’in Türkiye’de lider konumda olabilecek bir vilayet olduğunu belirtti. Fuara Artvin’in doğal ürünleriyle katıldıklarını ifade eden Erarslan, “Neredeyse el değmemiş, tamamen doğal şartlarda üretilen ürünlere sahip bu standımızı Artvin İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Artvin Ticaret Odası işbirliğinde buraya getirdik. Organik statüye geçirmek üzere olduğumuz ürünleri, yöresel ürünler fuarında tüketiciyle, tüccarla buluşturmayı amaçladık” dedi. Trabzon hurması olarak bilinen ürünün asıl yerinin Artvin olduğunu kaydeden Erarslan, şöyle konuştu: “Biz buraya Trabzon hurması diye bilinen ama aslında Türkiye’de ilk yetiştirildiği yer Artvin olan hurma getirdik. İl müdürlüğü olarak bunları etiketlendirip ticari tescil belgesini de almayı planlıyoruz. Hatta burada onun girişiminde de bulunduk." Artvin’in çay bahçelerinde hiçbir zirai ilaç kullanılmadığını söyleyen Erarslan, ot temizliğinin bile elle yapıldığını belirtti.Gübre kullanımının da Artvin yöresinde minimum düzeyde olduğunu kaydeden Erarslan, stantta Mavi Yemiş adı verilen yeni bir ürün sergilediklerini söyledi. Mavi Yemiş'i tescil ettirdiklerini ifade eden Erarslan, “Bu ürünümüz ekonomik anlamda giderek değer arz etmeye başladı. Ürün bakanlığımız tarafından Mavi Yemiş diye tescil edilmiştir. İnşallah Artvin de bunu ticari işaretlenmesini yapacağız” şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap