SON DAKİKA



Haber > Gündem > Askere 4 ton at eti!

Askere 4 ton at eti!

21 Aralık 2017 Perşembe - 09:40




Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 2015’de Deniz Kuvvetleri için alınan kavurma konservelerinin 4 bin 50 kilogramında at eti tespit edildiğini açı





Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 2015'te alınan 4 bin 50 kilo konserveden at eti çıktı. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, CHP'li Sezgin Tanrıkulu’nun yazılı soru önergesine verdiği cevapda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı için 12 bin 500 kilogram kavurma tipi kutulanmış et konservesi tedariği kapsamında; MSB Erzurum Tedarik Bölge Başkanlığı'nca 8 Ekim 2015 tarihinde Pınarsan İnş.Nak.San. ve Ltd.Şti. ile sözleşme imzalandığını ifade etti.

KOKU ELE VERDİ

Canikli, kavurmanın 8 bin 950 kilogramının sorunsuz yendiğini, kalan 5 bin 550 kilogramı için muhtelif zamanlarda kapak açıldığında koku geldiğinin tespiti üzerine, Pınarsan'dan ürünleri değiştirmesinin talep edildiğini aktardı. Tahliller sonucu yeni getirilen kavurmaların 4 bin 50 kilogramında eti tespit edildiğini belirtti.

SUÇ DUYURUSU

Bunun üzerine Erzurum Tedarik Bölge Başkanlığı’nca, sözleşmenin feshedildiğini bildiren Canikli, kesin teminatın irat kaydedildiğini, kavurmaların bedelinin tahsili ve Pınarsan şirketinin kamu ihalelerinden yasaklanması için gerekli işlemlerin başlatıldığını kaydetti. Ayrıca dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırma sebebiyle Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Canikli, “İçeriğinde at eti bulunduğu tespit edilen konserveler hiçbir şekilde personelin tüketimine sunulmamıştır. Konserveler imha edilmiştir. Firmanın diğer birliklerle yaptığı tedarik sözleşmelerinin tamamı (24 adet) 10 Eylül 2017 tarihinde feshedilmiştir" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap