SON DAKİKA



Haber > Gündem > Atletizm Şampiyonası başladı

Atletizm Şampiyonası başladı

15 Mayıs 2013 Çarşamba - 17:26




Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Söğütlü Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen Türkiye Okulla Arası Atletizm Şampiyonası açılış törenine katıldı.





Açılışta ayrıca Garnizon Komutan Vekili Albay Turgay Aras, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler hazır bulundu. Türkiye’nin dört bir köşesinden Trabzon’a atletizm yarışması için gelen öğrencilerin Gençlik haftasını kutlayarak sözlerine başlayan Vali Kızılcık “Geleceğinizin geleceğimiz olduğunu düşünüyorum. Bugün Liseli gençler arasındaki Atletizm Türkiye birinciliği yarışmasını gerçekleştirmek üzere için buraya geldiniz. Yaklaşık 500 sporcu ile 16 bayan 16 erkek lise takımları burada yarışacaksınız. Aynı zamanda yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden 33 sporcumuz da sizlerle yarışacak. Burada dereceye giren sporcularımız 22 Haziran’da Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecekler” dedi. Sporun Barışın Ve Kardeşliğin Bir Aracı Olduğunu Tüm İnsanlığa Haykıralım Gençlere bu yarışmanın kaybedeninin olmayacağını söyleyen Vali Kızılcık, “Dostluk, kardeşlik ve barış içersinde M. Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ama aynı zamanda ahlaklısını severim” düsturundan hareketle hem Türk milletine ümit vereceğiz hem de örnek olacağız. Maalesef son günlerde özellikle futbolda yaşanan holiganizmin Türk milletinin karakterine uygun olmadığını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün özelikle sporcunun ahlaklı olma sıfatını ifade etmesi bugünleri ne kadar doğru gördüğünün göstergesidir. Dolayısıyla sporun kardeşliğin, barışın bir aracı olduğunu tüm insanlığa ifade edelim. Daha kardeşçe yaşanabilir bir toplumu inşa etmede bizimde katkımız olsun. Zira sizler hem spor alanında hem de gelecekte icra edeceğiniz mesleklerinizde ülkemizin en önde gelen bireyleri olacaksınız. Bugün takımlarınızın mensupları olarak tanışıp arkadaş olacak aynı zamanda yarışacaksınız. Yarışmak tanışmaya, arkadaş olmaya, barış içinde yaşamaya engel bir durum değildir. Yarışmak sadece derecelendirmek için önemli bir unsurdur. Aynı zamanda toplumun ve ülkenin mutluluğunu tesis edebilmektir. Bu yarışmalar sayesinde hem Trabzon’umuzun güzelliklerini görecek hem de ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimiz, sporcularımız olarak kardeşlik ruhunu daha üst noktalara taşıyacaksınız” dedi. Açılış töreninden sonra program Akçaabat Horon Ekibi’nin gösterileri ve çeşitli etkinliklerle devam etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap