SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ayrışmaya ve bölünmeye prim vermeyeceğiz

Ayrışmaya ve bölünmeye prim vermeyeceğiz

02 Mart 2013 Cumartesi - 09:30




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İmralı tutanakları' ile ilgili soruya, "Türkiye Cumhuriyeti devletini terör örgütü lideriyle muhatap kıldınız.





Kılıçdaroğlu, terör konusunda meclisi adres gösterdiklerini dile getirdi. Daha önce de devletin terör örgütü ile görüşemeyeceğini söylediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir toplumsal uzlaşma gerekiyor dedik. Devlet terör örgütü ile görüşmez dedik. Onun için bir başka heyet kurulsun parlamento dışında. Bugün haklılığımız ortaya çıktı" dedi. TRABZON DA BİZİM RİZE DE Kılıçdaroğlu, "Ülkemizi, bayrağımızı, vatanımızı seviyoruz, Türkiye'yi seviyoruz. Karadenizliler milliyetçi diye bir algı var. Aslında algı değil bu. Eğer siz ulusal Kurtuluş Savaşı'nı Samsun'dan başlatmışsanız, elbette ki Karadeniz farklı bir Karadeniz olacaktır. Trabzon da bizim, Rize de bizim, Diyarbakır da bizim, her yer bizim. Bu ülkenin her karış toprağında dedelerimizin şehit kanı var." diye konuştu. Milliyetçiliği ırk bağlamında insanları ayırmak olarak değerlendirmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "75 milyon insan bizim başımızın üstündedir. Ayrılık gayrılık bizim kitabımızda yok. Koyu milliyetçiliği ya da kafatası milliyetçiliğini reddediyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, "Bizi ayrıştırmak ve bölmek istiyorlar. Ayrışmaya ve bölünmeye prim vermeyeceğiz. Bizim altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Bizim milliyetçilik anlayışımız sizin milliyetçilik anlayışınızdır. Biz hiçbir zaman, hiçbir yerde ‘Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık' demedik, demeyeceğiz, diyenleri şiddetle kınayacağız" ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap