SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bağımlılıkla mücadele seferberliği başlatacağım

Bağımlılıkla mücadele seferberliği başlatacağım

17 Mart 2015 Salı - 15:23




Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon milletvekili aday adayı Ömer Yıldız bağımlı sayısının ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da  her geçen gün arttı





Yıldız yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin uyuşturucu raporunda, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığının 2014 yılında yüzde 17 arttığına dikkat çekerek bu durumda şehrimiz için acil önlem almamız gerekir" dedi. Yıldız açıklamasında şu cümlelere yer verdi: "Kurucusu olduğum Avrasya Üniversitesi’nde 20 Aralık 2014’de Sayın Başbakanımızın teşrifleri ile Avrasya Üniversitesi, Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı (KASAV) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile “Bağımlılıkla Mücadelede Araştırma Merkezi Modeli Geliştirme Çalıştayı” düzenledik. Çalıştay kapsamında özellikle  bağımlılara tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin kaliteli bir şekilde sunulması ve topluma yeniden kazandırılmaları alanında bir model geliştirilmesi amaçlanmış bu doğrultuda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla işbirliği yaparak çeşitli mücadele mekanizmaları geliştirmeye başladık. Madde bağımlılığı, sosyal bir olgudur ve bu sorunun çözümü, yine kendi içinde saklıdır.

Çözümden kastedilen ise, mücadeleci tüm kurum, kuruluş ve örgütlerin üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeleridir. İnsanlığın başlangıcından beri var olan bu sorun, nüfusun, kentleşmenin, insan ilişkilerinin artmasıyla, hızla büyümeye devam edecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri madde bağımlılığı ile mücadelede çok önemli projeler hazırlayarak ve yürürlüğe sokmuştur. Bize düşen görev bu projeleri Trabzon’da takip etmek ve bir an önce ülkemizin bu kanayan yarasına dur demek için katkı sağlamaktır. Allah takdir eder milletvekili olursam Trabzon’da bağımlılıkla mücadele seferberliği başlatacağım."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap