SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Barışı turizm kurabilir"

"Barışı turizm kurabilir"

18 Aralık 2012 Salı - 10:44




Antalya'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Odeon Tourism International’ın(OTI), Antalya Kültür Merkezi’nde(AKM) düzenlenen 20. Kuruluş





Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin markaya ve bilinen isimler çıkarmaya ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, “Bir hayalim var. Hep bunu söyledim. Yakın bir tarihte, çok uzak olmayan bir tarihte dünyada belli bir kültür düzeyinde ve gelir düzeyindeki insanlar Türkiye’yi görmemişse yaşamlarında bir eksiklik göreceklerdir. Türkiye’yi görmeyen insan hayatında bir eksiklik hissedecek. Türkiye’yi görmek dünyada çok köklü, derin bir kültürle tanışmak anlamına gelecek. Arkadaşlarımızla birlikte bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz” dedi. “Türkiye’de Turizmin 150. Yılı” konulu sergiyi gezen Bakan Günay, daha sonra gecenin açılış konuşmasını yaptı. Antalya’da değil, Konya’da Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi anma etkinliklerinde olması gerektiğini anımsatan Bakan Günay, “Ama bu akşam iki önemli etkinlik bir araya geldi. Ben Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi bizim çalıştığımız alanın en büyük duayeni sayıyorum. Çünkü, ‘Gel, ne olursan ol yine gel’ diyen çağrı aslında bizim çağrımız. Barışa çağrı, turizm aslında barışa çağrıdır” şeklinde konuştu. "BARIŞI TURİZM KURABİLİR" Turizmi sadece ekonomik gelişme alanı olarak görmediğini kaydeden Bakan Günay, “ Türkiye’nin dünyada her alanda büyük markalar çıkarması gerekir. Geride bırakılan yüzyıldaki savaşlar nedeniyle turizm kavramı evrensel hale gelemedi. Geride bıraktığımız yüzyıl talihsiz bir yüzyıl. Şimdi yeni yüzyılın içindeyiz. Bu yeni yüzyıla bakarken insanca, barış içinde yeni bir dünya hayal ediyoruz. Bunu turizm kurabilir. Çünkü, Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım’. Tanış olmak insanları birbirine tanıştırmak işi kolaylaştırıyor” diye konuştu. TURİZMİN ÖNEMİNİ İŞARET ETTİ Odeon Turizmin, Rusya’dan 1.5 milyon turist taşıyan bir firma olduğunu açıklayan Bakan Günay, “Bundan 20 yıl önce 500 bin insanın Rusya’dan Türkiye’ye gelebileceğine inanmazken, şimdi 4 milyon insan Rusya’dan Türkiye’ye geliyor. Bu rakamı önümüzdeki 10 yıl içinde 10 milyona çıkarmayı bekliyoruz. Toplumları şehirleri, milletleri, ülkeleri birbirleriyle kaynaştıran sektör turizm sektörü. Turizm sektörü barışı kuran bir sektör. Gelecekte daha adaletli dünyayı kuracak olan sektör bence turizm sektörüdür. O yüzden turizmde çalışan arkadaşlarımı geleceği kuracak olan insanlar olarak selamlıyorum” ifadelerine yer verdi. BAKAN GÜNAY’IN HAYALİ Türkiye’nin markaya ve bilinen isimler çıkarmaya ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Bakan Günay, “Bir hayalim var. Hep bunu söyledim. Yakın bir tarihte, çok uzak olmayan bir tarihte dünyada belli bir kültür düzeyinde ve gelir düzeyindeki insanlar Türkiye’yi görmemişse yaşamlarında bir eksiklik göreceklerdir. Türkiye’yi görmeyen insan hayatında bir eksiklik hissedecek. Türkiye’yi görmek dünyada çok köklü, derin bir kültürle tanışmak anlamına gelecek. Arkadaşlarımızla birlikte bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap