SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan Yıldırım'dan sert açıklama!

Başbakan Yıldırım'dan sert açıklama!

22 Ekim 2016 Cumartesi - 09:15




Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda bankacılara seslenerek, "Bankacıları uyarıyorum. Tefeciliği bırakın" dedi.





Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş dünyasına seslendi. Başbakan Yıldırım, bankacıları uyararak, "Tefeciliği bırakın' dedi.

"HESABINI VERECEK Kİ BİR KEZ DAHA..."

Mağdur edebiyatının bir kenara bırakılarak, herkesin yaptığının hesabını vereceğini belirten Yıldırım, "Yağma yok, verecek hesabını ki bir daha böyle bir işe kalkışılmasın." ifadesini kullandı.

'Mağdur' söyleminin FETÖ'nün algı operasyonu olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yargı işine bakıyor, gereğini yapacak, gerekli hükümler verilecek, cezalılar cezasını çekecek. Bunun için 'mağdur' söylemlerinin de bir temeli yoktur, bu da FETÖ terör örgütünün ayrı bir algı operasyonudur"


"BANKACILARI BURADAN UYARIYORUM"

Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmasında bankacıları uyaran Yıldırım, reel sektörün sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

"Tefeciliği bırakın, gerçek ekonomiye dönün" ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Yarın bir gün ekonomiye kaynak aktarmaya çalışacaksınız ama geç olacak. Duyduğunuz her haber üzerine 'Aman biraz daha teminatları artıralım, biraz daha faizleri arttıralım.' Bu, akıllı insan işi değil. Yok etmeyi değil, yaşatmayı hedef alın. Ya bunu kendiliğinizden yaparsınız ya da size bunu yaptırırız arkadaşlar."

"BİR KEZ DAHA UYARACAĞIZ"


Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin ekonomisinin görünümüyle, bankaların görünümü örtüşmüyor. İş aleminin duruşuyla, bankalarımızın duruşu birbiriyle uyuşmuyor." dedi.

Bu görüntünün Türkiye'ye yakışmadığını belirten Başbakan Yıldırım, "Bu arkadaşların hepsini toplayacağız, bir kez daha uyaracağız. Bizim de yapacağımız elimizde araçlarımız var ama biz istiyoruz ki ekonomi kendi kurallarıyla çalışsın." ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap