SON DAKİKA



Haber > Gündem > Berat Albayrak kitabında yazdı: "Erdoğan yanıltıldı mı?"

Berat Albayrak kitabında yazdı: "Erdoğan yanıltıldı mı?"

15 Mart 2022 Salı - 14:07




Gazeteci Barış Soydan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın JP Morgan için kullandığı ifadeleri ele alarak, "Madem öyle neden hâlâ JP Morgan'la çalışılıyor" diye sordu.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın damadı ve Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kasım 2020'de resmi sosyal medya hesabı üzerinden istifa ettiğini duyurmuş ve sırra kadem basmıştı. Berat Albayrak'ın, ''At izinin iti izine karıştığı, hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zaman, Cenab-ı Allah sonumuzu hayreylesin'' gibi ifadelerle istifası uzun süre konuşulmuştu. 

"YANİ ERDOĞAN YANILTILMIŞ MIYDI?"

Halk TV yazarı Barış Soydan, "Madem öyle JP Morgan neden hâlâ Türkiye’de? Albayrak’ın kitabındaki iddialar" başlıklı yazısıyla, eski Eski Hazine ve Maliye Bakanı'nın geçtiğimiz hafta raflardaki yerini alan 'Burası çok önemli' adlı kitabındaki iddiaları irdeledi.

Soydan, köşesinde ilk olarak Berat Albayrak'ın 2018'de göreve geldiğinde ekonomiyi kırılgan ve dış tehditlere (hatta şantaja) açık bir durumda olduğunu belirttiğini, özellikle reel sektörün 2010-2017 döneminde genişleyen döviz açık pozisyonunu ve bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları swapları (para takası), finansal güvenliği tehdit eden unsurlar olarak değerlendirdiğini belirterek, "Oysa bu politikalar Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemlerde uygulanmıştı. Yani Erdoğan yanıltılmış mıydı? Bu konuda bir açıklama bulamıyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap