SON DAKİKA



Haber > Gündem > Berat Albayrak'ın kitabında altın detay: Bir el hep devrede

Berat Albayrak'ın kitabında altın detay: Bir el hep devrede

20 Mart 2022 Pazar - 12:24




Mahmut Övür, Berat Albayrak'ın kitabından altın ve kömür madeni üzerinden lobilere karşı verdiği mücadeleyi aktardı. Berat Albayrak, "Türkiye ithal etsin diye bir el hep devrede" dedi.





Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür,  Berat Albayrak'ın " Burası Çok Önemli" kitabından bazı kısımları köşesine taşıdı. “Burası Çok Önemli” başlığı altında yayımladığı kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adını dahi anmayan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan ithalat çıkışı geldi. 

Berat Albayrak'ın, kitabında kendisinin değil ama Türkiye'nin önüne kurulan tuzakları, operasyonları ayrıntılarıyla yazdığını belirten Övür, Albayrak'ın madenciliğe verdiği öneme değindi. Albayrak'ın kitabında, "Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulamayan ülkelerin ekonomide tam bağımsızlıktan bahsetmesi mümkün değildir. Sanayileşmenin olmazsa olmaz koşulu olan yeterli madenlerimiz var mı ve işletebiliyor muyuz?" şeklindeki sözlerini aktaran Övür, Albayrak'ın yabancı lobilere karşı verdiği savaşı aktardı.

Mahmut Övür'ün aktardığına göre, "Türkiye kendi kömürünü neden kullanmıyor?" sorusuna Albayrak kitapta şu yanıtı veriyor:

" Altın madeninde çok ciddi bir yabancı lobinin dezenformasyonu ile karşı karşıya kaldık. Zaten maden ve enerji meselesinde ne zaman ülkemizin faydasına bir adım atsak belli amaçlar doğrultusunda fonlanan kuruluşları karşımızda gördük. Hemen arkasında da karalama kampanyaları, itibar suikastları ve iftiralara maruz kaldık.

Biz bu yol haritasını uygulamaya aldığımızda şunu gördük ki, bir el, Türkiye kendi kömürünü kullanmasın diye hep devrede."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap