SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu sistem AK Parti'ye yarar!

Bu sistem AK Parti'ye yarar!

01 Ekim 2013 Salı - 09:17




Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, dar bölge seçim sisteminin Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde uyguladığını belirterek, bu sistemin AK Parti’ni





Turgut Özal’ın Başbakanlığı döneminde uyguladığı daraltılmış bölge sistemi geri gelecek. Bu sisteme göre, 5 milletvekili çıkarabilecek yerler seçim bölgesi olarak tanımlanacak. AKP kurmaylarının bu sistemin temsilde adaleti sağlayacağı tezine karşılık eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, "12 Eylül 1980 döneminin ürünü olan daraltılmış seçim çevreleri yönteminin temsilde adalet ilkesi ile bağdaşmadığı, o dönemin ürünü olan yüzde 10 ülke seçim barajının da temsilde adalet ilkesini zedelediği açıktır. AKP’nin hedefi 2015 seçimlerinde büyük parti olarak avantaj sağlamaktır. Bu sistem genellikle büyük partiler yararına sonuçlar verir. Doğal olarak bu, diğer partilerin o seçim çevrelerinde daha az vekil çıkarmaları ve seçmen tercihlerinin Meclis aritmetiğine tam yansımasını engelleme sonucunu doğurur."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap