SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu yazı tam 3 yıl önce yazıldı!

Bu yazı tam 3 yıl önce yazıldı!

27 Haziran 2015 Cumartesi - 10:08








Birinci Körfez Savaşı’nda Turgut Özal, “Bir koyup üç alacağız’’ diyerek ABD’nin kanlı ‘’fetih stratejisi’’ne destek olmuştu. Saddam rejimini kıskaç altına almak amacıyla Çekiç Güç adıyla NATO gücü devreye sokuldu. Irak’ın kuzeyi uçuşa yasak bölge ilan edildi. Bölge, Türkiye’deki ABD’nin İncirlik Üssü’nden kalkan uçaklarla denetlendi. PKK’nın Kuzey Irak’a yerleşmesi ve Irak’ta Kürtlerin bağımsız devlet kurma yolunda adımlar atması da bu dönemde başladı.

Yani Özal’ın, ‘’Bir koyup üç alalım’’ gibi fırsatçı politikası, Türkiye’ye uzun yıllar ağır bedeller ödeyeceği bir süreci hediye etmiş oldu!

***

İkinci Körfez saldırısı geldi. Bu kez iktidarda AKP vardı. Erdoğan da ABD’ye her türlü desteği verdi. Bir buçuk milyonun üzerinde Müslümanın yaşamını yitirdiği kirli savaş ve işgal, Irak’ın bölünmesine neden oldu. Özal ve Erdoğan’ın, ülkenin ulusal çıkarlarını dışlayan ve ABD emperyalizminin çıkarlarına hizmet eden politikası, Türkiye’yi büyük sorunlara soktu. AKP eli ve desteğiyle Kuzey Irak’ta artık bir Kürt devleti var.

***


Şimdi başka bir komşumuzun parçalanma senaryosu ile karşı karşıyayız. Başrolde yine ABD ve İsrail. Bölgedeki en büyük destekçileri yine Türkiye. AKP Hükümeti, ABD ve İsrail çıkarları için Esad’ı devireyim derken, şimdi sınırlarının güneyinde yeni bir Kürt bölgesi kurulmasına yol açtı; hem de PKK’nın baskın güç olduğu Batı Kürdistan denilen bölgede.

Böylece, Türkiye’nin hemen hemen bütün güney sınırında, gelecekteki Büyük Kürdistan temellerinin atıldığı, her türlü uluslararası senaryonun devreye sokulduğu bir cehennem coğrafyası oluşturuldu. Türkiye’nin güneyi, ABD ve İsrail desteğindeki Kürtler ile Müslüman Kardeşler ve El Kaide gibi kökten dinci örgütlerin denetimine geçti. Önümüzdeki günler yeni kanlı senaryolara gebe.

***

Hiç kuşkunuz olmasın, ABD’nin oluşturmak istediği Büyük Ortadoğu’nun birinci perdesinde Arap baharı varsa, ikinci perdesinde Kürt baharı olacaktır...

...Bazılarının hala hayal ürünü ve komplo teorisi olarak görmek istediği Büyük Ortadoğu Projesi haritası, adım adım gerçekleşmektedir.


***

Sevgili okuyucu! Tam 3 yıl önce, 7 Temmuz 2012’de viratrabzon haber sitesinde kaleme aldığım “Özal-Erdoğan ve 2 Kürdistan” başlıklı yazımdan bir bölüm bu.

Yani bugün Suriye’de ve sınırımızda olup bitenler yeniymiş, sürprizmiş gibi gören saraya, iktidara, dışişlerine ve bugüne kadar gerçeklere gözlerini kapayan yandaş medyaya armağan olsun.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap