SON DAKİKA



Haber > Gündem > Devlet artık ticaret yapmayacak!

Devlet artık ticaret yapmayacak!

06 Ekim 2016 Perşembe - 09:56




Başbakan ile esnafın buluşmasından radikal bir karar çıktı. Esnaf "devlet ticaretten çekilsin" dedi Başbakan da yeşil ışığı yaktı.





Başbakan Binali Yıldırım, pazartesi günü Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Başbakan Binali Yıldırım ile esnafların buluşmasında, esnafın “Devlet ticarette bize rakip olmasın” taleplerini değerlendiren ekonomi yönetimi, kamunun ticaretten çekilmesine yeşil ışık yaktı. Düzenleme çıkarsa, belediyeler ekmek satmayacak, devlet kurumları düğün salonu işletmeyecek.

DEVLET ÇEKİLSİN

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un edindiği bilgiye göre, bakanlarla esnafın görüşmesinden önemli kararlar çıktığı öğrenildi. Kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerin ticaret yapmasının haksız rekabet olduğuna işaret eden TESK yönetimi, devletin ticari alanlardan çıkmasını istedi.

HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN

“Liberal ekonomide, serbest piyasa koşullarında böyle kurumsal kimliklerle ticaret yapılması gerçek ticaret adamını engelliyor, herkes kendi işini yapsın” diyen esnafın bu talebi hükümet kanadınca olumlu karşılandı. Düzenlemenin hayata geçmesi halinde başta belediyelerin ekmek fabrikaları olmak üzere pek çok işletme kamunun elinden çıkmış olacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap