SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dünya saygı duyar Bazılarının zoruna gider!

Dünya saygı duyar Bazılarının zoruna gider!

10 Mart 2022 Perşembe - 08:15




Afyonkarahisar’da Cumhurbaşkanlığı köşesinde ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e yer verilmemesi Güney Koreli spikerin Atatürk’e gösterdiği saygıyı yeniden gündeme getirdi





Bağımsızlık savaşının en önemli adımı olan Büyük Taarruz’un başladığı Afyonkarahisar’da, Halk Eğitim Merkezi'ndeki “Cumhurbaşkanlığı Köşesi”nde 10 cumhurbaşkanı yer alırken; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'e yer verilmemesi Güney Koreli bir televizyon kanalında spikerin Atatürk’ün ölüm yıldönümünde O’nu anma haberini ayakta sunduğu görüntüleri yeniden gündeme getirdi.

AYAKTA SUNDU ÇÜNKÜ

Güney Kore'nin bir televizyon kanalının rejisi 10 Kasım 2019 yılında saat 09.05'te Atatürk haberine yer verdi. Haberleri sunan spiker söze "Haberleri sunmaya ayakta başlamak istiyorum. Çünkü" diyerek ayağa kalkması duygu dolu anlar yaşatmıştı. Spiker "Bu sabah Türkiye İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'ndaki bir ölüm tüm Türk halkını çok üzdü. Bu sabah saat 09.05'de Türkiye'nin kurucusu hayata gözlerini yumdu. Tam bu saatte Türk halkı kendilerini bağımsızlığı veren Atatürk için ayakta saygı duruşunda bulunuyorlar. Türk lideri hakimiyeti Osmanlı padişahından alıp, Türk halkına vermişti. Yeni modern bir ülke kurmayı başarmıştı. Bugün Atatürk'ün adı İncheon Bupyung Park'ta bir tarihe alana verildi" ifadelerini kullanıldı.

YAZIKLAR OLSUN

Güney Kore'de spikerin Atatürk haberine ayakta sunması büyük tekdir görürken, biz ise oturarak sunulması eleştirilmesinin yanı sıra Afyonkarahisar’da yapılan saygısızlığa vatandaşlar, “Dünya lideri olan Atatürk’ü anmaktan korkanlar bu spiker kadar cesur yürek olamadılar. Yazıklar olsun” dediler.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap