SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan ayçiçek yağı fiyatını tetikleyecek karar! Süre uzatıldı

Erdoğan'dan ayçiçek yağı fiyatını tetikleyecek karar! Süre uzatıldı

02 Ocak 2022 Pazar - 15:11




Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar kurundaki artışla beraber zam üstüne zam yapılan ayçiçek yağı fiyatlarını tetikleyecek karar geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla gümrüksüz ithalat süresi uzatıldı





Dolar kurundaki yükselişle beraber, gıda fiyatlarına zam üstüne zam geldi. Zamlarda en çok vatandaşın dikkatini çeken temel gıda ürünü ayçiçek yağı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile hububat ve ayçiçek yağı ithalatından vergi alınmayacak. Sıfır gümrük vergisi uygulaması, hububat için 2022 yılı sonuna kadar, ayçiçek yağı için de 1 Temmuz 2022'ye kadar uzatıldı.

Buna göre, bitkisel yağların fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilebilmesi ve iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutulabilmesi amacıyla ham ayçiçeği yağı ve aspir tohumu ithalatında gümrük vergisi 31 Aralık'a kadar sıfırlanmıştı.

Öte yandan uzmanlar, Türkiye'nin dört bir yanında yetişebilen ayçiçeğin bu kadar zamlanmasının arkasında üretimin iç piyasaya yetmemesi olarak gösteriyor. 2018 yılında getirilen ayçiçek yağı ithalatına ilişkin karar her yıl uzatılıyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap