SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

29 Eylül 2015 Salı - 14:06




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 11. Muhtarlar Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.





"30'A YAKIN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

Terör bayram günlerinde de can yakmaya can almaya devam etti. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Güvenlik güçlerimiz operasyonlarına ara vermeksizin devam ediyor. Bu gece sınır ötesinde operasyonlarımız oldu. 30’a yakın terörist öldürüldü. Bunların yurt içindeki sözde şehitlikleri varmış ya taziye evleri altında mühimmat depoları var. Biz onları da yerle yeksan ediyoruz. Buralarda esnafımızı oraya çağırıp onları haraca bağlayan tehditle para alındığı bir çoğunuzun malumudur. Bunlar bir süre belki devam edecektir. Ama bunlar son çırpınışlardır. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz.

"SENİN KÜRT KARDEŞLERİME GETİRDİĞİN BİR ŞEY YOK"

Senin Kürt kardeşlerime getirdiğin bir şey yok. Sadece istismar yapıyorlar. Sorun siz terör örgütünü arkasına alanlar hendek kazanmaktan başka ne yaptınız? Kazdığınız hendekler hizmet mi götürüyor? Halkın huzurunu nasıl kaçırırız bunu yapıyorlar. Huzur yok. Kaçıran bunlar. Bu teröristlere bu ülkeyi bırakamayız. Beklediğimiz huzura kavuşacağız.

Terör örgütü kendisine biçilen rolü oynuyor. Uyguladığı vahşete, aldığı desteğe rağmen terör örgütü umduğu desteği bulamadı. Terör örgütü bölge insanına da alçakla saldırıyor. Zırhlı araca roket sırıyor evde 9 yaşındaki yavru şehit oluyor. Aile yaralanıyor. bunun bedelini bunlara ödetmek durumundayız. Terör örgütü milletimizin tüm fertleri ile birlikte Kürt kardeşlerimizin de düşmanıdır.


İstanbul'daki mitingimizde yerli, milli olmanın üzerinde durmuştum. Birileri bundan rahatsız olanlar oldu. Benim ülkenin dört bölgesinde yaşayan vatandaşlarım gibi Kürt kardeşlerim de Zaza kardeşlerim de yerlidir, millidir. bu ülkenin evlatlarıdır.

"TERÖR ÖRGÜTÜ YERLİ DEĞİLDİR"

Tıpkı Türk, Türkmen kardeşlerim gibi. Arap, Laz, Boşnak, Abhaz, Roman kardeşlerim gibi. Terör örgütü ile bir defa burada çok büyük farklılıklar var. O vatandaşlarım benim bu ülkenin değerleri ile hemhal oluyorlar. Diyorlar ki; Ben her ne kadar Kürtsem vatanımı, bayrağımı seviyorum, milletimi seviyorum, devletimi seviyorum diyorlar. Ama terör örgütü kendilerini nasıl gösterirlerse göstersinler yerli değildir, bu ülkenin ve bu milletin bir parçası asla değildir. Hangi adla hangi kisve ile olursa olsun, ülkemizin kazanımlarına saldıranlar, birliğine bütünlüğüne kastedenler bu vatana ait değildir, isterse parlamentonun içinde olsun.

İşte Hamburg'da toplantı yapıyorlar. Trinidad’ın bayrağı asılı o toplantıda ama Türk bayrağı yok. Japonya'nın bayrağı asılı Türk bayrağı yok. Hani bayrakla sorununuz yoktu. Sizin bayrakla da, vatanla da, milletle de sorununuz var. Bunların hepsinin farkındayız.

"BEN BUNDAN KAÇMAM"


Son vatanımız Anadolunun kalkınması için çalışanlar yerlidir, millidir. Bu vatanın evladıdır. 'Türk'üm diyebilirsin ama Türkçülük yaparsan, 'Lazım, Boşnağım' diyebilirsin ama Lazcılık, Boşnakçılık yaparsan ayrımcı olursun. Mesele siyasi mücadele ise ben bundan kaçmam. Ömrümün 40 yılı bu mücadele ile geçti. Bu konu ise ülkenin ve milletin bekası mücadelesidir.

Yerli ve milli olmak içimize kapanmak değil fotoğraftaki yerimizi doğru görmektedir. Biz büyük işler başarmak zorundayız. Hedeflerimize ulaşabilmemizin tek yolu budur. Biz tuzaklara düşmeyeceğiz. Asla sorumluluk ve hedeflerimizi unutmayacağız.

“TERÖRİSTLERİN CESETLERİ SARDIKLARI PAÇAVRA BELLİ”

Teröristlerin cesetlerine sardıkları paçavra belli. Özlemlerini duydukları kendilerine ait bayraklarıdır. Bir de utanmadan ‘Bayrakla sorunumuz’ yok diyor. Hamburg’da yaptığınız ne? Milleti aldatırız deyip bir iki bayrak sallarsanız başaramazsınız. 7 Haziran’da başardınız ama 1 Kasım’da milletimiz buna imkan vermeyecek.

"KIYAMETİN SONUNA KADAR ŞEHİTLERİMİZ DEVAM EDECEK"


Her şehit bizim için hüzün vesilesi oluyor ama unutmayalım ki kıyametin sonuna kadar şehitlerimiz devam edecek. İnanmayanlar bizi ilgilendirmez. Bu vatan toprağında ameliyat yapılmasına izin vermeyeceğiz.

“KİMSE KUSURA BAKMASIN…”

Cumhurbaşkanı hiçbir şeye karışmasın demek Cumhurbaşkanı bir şey yapmasın demektir. Kimse  kusura bakmasın, Durmadan, yılmayacağım, mücadele edeceğim. Kimse beni ülkeme, milletime karşı vazifelerimi yerine getirmeye alıkoyamaz.

“KEŞKE ÇÖZÜM SÜRECİ BİZİM İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SONUÇLANSAYDI”

Terör meselesi ülkemizde yeni ortaya çıkmış mesele değildir. Kronik meseleyi çözmek içim gayret gösterdik.  İlk fırsatta silaha sarıldılar. Keşke çözüm süreci bizim istediğimiz şekilde sonuçlansaydı. Keşke tek bir polisin, askerin, korucunun, vatandaşımızın canı yanmasaydı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap