SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan flaş S-400 açıklaması: Nisan'da tamamen bitiyor...

Erdoğan'dan flaş S-400 açıklaması: Nisan'da tamamen bitiyor...

04 Eylül 2019 Çarşamba - 20:09




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Anadolu Ekonomik Forumu'nda konuşuyor...





Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları...

Savaşın kazanılmasının hemen ardından Cumhuriyet kurulmadan Türkiye İktisat Kongresi toplanmıştı.

Dönemin şartlarında devlet eliyle büyük yatırımların yapıldığı karma model, bizi arzu ettiğimiz yerlere taşıyamadı.

Güney Kore'nin çok çok önünde olmamıza rağmen bizi solladı geçti ve fersah fersah önümüzde. Darbeler, cuntalar, siyasi ve diplomatik birçok sebep, ekonominin üzerine eğilmemize mani oldu. İç düşmanlar adeta Türkiye'nin gelişmesine engel oluyorlardı.

Cumhuriyet'in ilk yılları dışında 3 önemli istisnası vardır. Adnan Menderes'in başlattığı siyasi ve ekonomik dönüşümdür. Sonu darağacında biten bu hamlenin sonunda ülkemiz yine kendi iç işleri ile uğraşmıştır.


İkinci büyük çıkış Turgut Özal ile yaşanmıştır. Türkiye'yi yeni ekonomik trendlere hazırlamak için çok büyük çaba sarf etmiştir.

Türkiye üçüncü büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini 2003 yılından itibaren AK Parti ile yaşamıştır. 17 yıldır yaşanan bu süreç; sorunsuz, sıkıntısız geçmemiştir.

Bütün bunların yanında savunma sanayinde Türkiye yerli ve milli olarak yüzde 20'sini karşılarken, yüzde 70'ini karşılar hale geldik. Dün elini açan bir orduya sahiptik. Şimdi hem kendimiz üretiyoruz. Göğsümüzü gere gere bazı adımları atıyoruz.

S-400 konusunu takip ediyorsunuzdur. Alternatifleri çoğaltan ve dünya ile masada oturan, tek düze değil, kimden daha uygun şartlarda alabiliyorsam ondan alırım anlayışını geliştiren bir ülke konumuna geldik. Derdimiz alternatifleri çoğaltacağız. Sadece pazar değil, ortak üretime girmek şartı ile adım atmamız şart. İlk sürdüğüm şart bu dostlara ortak üretim yapabilecek miyiz? Biz yıllarca pazar olduk, onlar tüccar oldu. Bugün ABD ile masada otururken, Rusya'yla oturuyoruz. Belki yarın Çin ile de oturacağız.

Yüksek hızlı tren... Türkiye'nin böyle bir durumu yoktur. Ramazan'da Sivas'a yüksek hızlı tren geliyor. Bu adımlar atılırken, laf ile değil icraat ile oluyor.Sivas Kongresi'nin ruhunu iyi okuyabilirsek, bu adımları atmakta geç kaldığımızı daha iyi anlarız. Bunlar bize yetmez. Daha ileri gideceğiz. İtalyanlar ile ATAK helikopterlerini yapıyoruz. Şu an TSK, ATAK helikopterlerinden nasıl gururla bahsettiklerini biliyoruz. Her yönü ile çok güçlü bir helikopter. Başladığı zaman atışa her tarafı tarıyor.


Birilerinin elinde nükleer başlılıklı füze var. Benim elimde olmasın. Ben bunu kabul etmiyorum. Gelişmiş ülkelerin içinde elinde nükleer başlıklı füze olmayan ülke yok. Bize savunma sistemini bile almayı engelliyorlar. Aldık. Nisan'da tamamen bitiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap