SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'ın doktorundan 180 binlik Fahrettin Poyraz'a tepki: Acıyorum

Erdoğan'ın doktorundan 180 binlik Fahrettin Poyraz'a tepki: Acıyorum

01 Şubat 2022 Salı - 11:27




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktoru Turhan Çömez'den aldığı 180 binlik maaşla gündemden düşmeyen Fahrettin Poyraz'a tepki geldi. Çömez, "Acıyorum, millet açken, nasıl uyuyorsunuz?" dedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la markete giderek 1002 TL atıştırmalık ürün aldığı Tarım Kredi Kooperatif Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, geçtiğimiz günlerde görevden alındı. 

Tarım Kredi Kooperatifleri’nden aldığı maaş, ikramiye, teşvik primi ve üç ayrı yerden aldığı huzur hakkı ücretiyle birlikte (yolluk, yurt dışı harcırahları ve kart harcamaları hariç) aylık gelirinin 180 bin lirayı bulduğu daha önce ortaya çıkan Fahrettin Poyraz, gündemden düşmüyor.

Poyraz'ın yerine atanan Hüseyin Aydın'ın da üç maaşlı olduğu ortaya çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski doktoru ve danışmanı Turhan Çömez, çoklu maaş alan eski yol arkadaşlarına tepki gösterdi.

"MİLLET AÇKEN GECE NASIL UYUYORSUNUZ?"

Çömez, "Üzülüyorum ve acıyorum hak etmedikleri maaşları alan eski yol arkadaşlarıma. Millet açken, üç kuruş ucuz olsun diye saatlerce ekmek kuyruğunda beklerken, çocuklar evde üşürken, gençler yurt bulamazken bol maaş iştahı hiç bitmeyenler yastığa basını nasıl koyuyor acaba gece?" ifadelerini kullandı.


"FAHRETTİN POYRAZ'IN AKP'DE AĞIRLIĞI YOK"

Sözcü'den Mert Öz'e açıklamalarda bulunan Çömez, "Fahrettin Poyraz'ın parti içinde ağırlığı yoktur. Görevden alınmasının önemli bir siyasi yansıması olmaz. Görevden alınmanın aldığı maaş sayısı ya da miktarı ile ilgisi de yok bana göre. Basit bir denge ya da denklem değişikliğidir bu. Partide ve sarayda bol maaşlı o kadar insan var ki, konu maaşla ilgili olsa onlarla ilgili de bir tasarruf yapılırdı" dedi.

"DOKTORLUK YAPMAK İSTEDİM İZİN VERMEDİLER"

Eski AKP Balıkesir Milletvekili, Erdoğan'ın eski doktoru, özel kalem müdürü ve danışmanı Turhan Çömez, milletvekilliği döneminde "1 hafta çalışıp 3 aylık maaş alamam" diyerek maaşını iade etmesini şu sözlerle anlattı:

"Bu kadar parayı ömrü boyunca bir arada göremeyen milyonlar var bu ülkede. Nasıl harcayabilirdim bu parayı? Yasaldı ama ahlaki değildi bana göre. Vekillik dönemim bitince tekrar görevime dönmek istedim hastanemde doktorluk yapmak istedim, izin vermediler. Fahrettin Poyraz'ın aldığı 11 maaştan fazlasını verdi benim bu ülkedeki mücadelem, sabrım ve çabam."


Öte yandan Turhan Çömez, 22. dönemde milletvekilliği yaptığı dönemde, 3 aylık dönem maaşının seçimden bir hafta önce yatırılması nedeniyle 1 hafta çalışarak 3 aylık maaş almayı reddetmişti. Çömez, Meclis Başkanlığı'na dilekçe vererek maaşının 2 ay 3 haftalık bölümünün kesilmesini istemişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap