SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erken seçim kaçınılmaz

Erken seçim kaçınılmaz

07 Haziran 2015 Pazar - 21:29




Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, resmi olmayan sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu tablodan hükümet çıkmaz. Koalisyon bile çıkmaz. Er





Anayasa Komsiyonu Başkanı Burhan Kuzu  seçim sonuçlarını yorumladı. BBC Türkçe’ye değerlendirmelerde bulunan Kuzu, "Bu tabloyu hak etmedik. Millete hizmetten başka bir şey yapmadık. Ama milletin kararına saygılıyız" ifadelerini kullandı. Türkiye’nin uzun süre koalisyonlarla çalkalanacak bir sürece ve kaosa gireceğini ifade eden Kuzu, "Bu tablodan hükümet çıkmaz. Koalisyon bile çıkmaz. Erken seçim kaçınılmaz gözüküyor" diye konuştu.

Mevcut sonuçların parlamenter sistemin zaaflarını gösterdiğini de söyleyen Kuzu, "Parlamenter sistem denen kokuşmuş sistem, bütün dünyanın başına beladır. Türkiye’de de hep tek parti hükümetleri çalışmış, koalisyonlar tüketmiştir" dedi. Kuzu, çözümün başkanlık sistemine geçiş olduğunu savundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap