SON DAKİKA



Haber > Gündem > Eski Başbakan danışmanı: Erdoğan yetkilerini Hulusi Akar’a devretti

Eski Başbakan danışmanı: Erdoğan yetkilerini Hulusi Akar’a devretti

16 Ağustos 2021 Pazartesi - 11:22




Gazeteci yazar Menduh Bayraktaroğlu son konuşmasında bomba bir iddiada bulundu. Bayraktaroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün yetkilerini Hulusi Akar’a devrettiğini ileri sürdü.





DYP genel başkanı Tansu Çiller'in danışmanlığını yapmış olan gazeteci Menduh Bayraktaroğlu sosyal medya üzerinden yaptığı son konuşmasına “Erdoğan dönemi bitti. Yeni bakanlar kurulunda kimler olacak” başlığını attı.

ERDOĞAN YETKİLERİNİ HULUSİ AKAR’A DEVRETTİ.

Menduh Bayraktaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimlere kadar yönetimden çekilmeyeceğini 2023 genel seçimlerine kadar fiziken göreve devam edeceğini öne sürerken ülkenin yönetimiyle ilgili insiyatifin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a devrettiğini iddia etti.

Menduh Bayraktaroğlu gündeme bomba gibi düşen iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

Benim gördüğüm 2023 yılından önce seçim yok. Erdoğan çekilirse ya da vefat ederse anayasal olarak erken seçime gidilecek. Ben Erdoğan’ın çekilmeyeceğini 2023 yılına kadar fiziken göreve devam edeceğini ancak insiyatifin tamamen Hulusi Akar ve ekibinde olacağını öngörüyorum. Peki Erdoğan böyle bir şeye müsaade eder mi? İyi kötü tecrübesi olan bir insanım ben. Öyle bir noktaya gelir ki bazen işler. İnsanlar çaresiz kalırlar. Çıkış yoktur bir yerlerden. Haliyle uzlaşmak zorunda kalabilirler. Ben en başından beri şunu söylüyorum. Hulusi Akar, insiyatifinde yeni kabine kurulabilir. Bu kabine Erdoğan’ın hiç karışmayacağı 2023 yılına kadar Türkiye’yi restore edecek bir kabine olabilir. Türkiye şuan gerçekten çok kötü bir noktada ipin ucunda sallanıyoruz. Erdoğan son yanlışını Afgan insanlar konusunda yaptı. Ama ne oldu Hulusi Akar dün kuvvet komutanlarını da alarak İran sınırına gidip bütün sınırın denetim altında olduğunu, oradaki bütün askeri görevlilere sınırdan kuş dahi uçurtulmaması gerektiği talimatını verdi. Bu kararı Erdoğan’a rağmen verdi.  Akar’ın talimatıyla bundan sonra gelen Afganlara sınırları kapattılar”


Menduh Bayraktaroğlu böylesinde iddialı bir Hulusi Akar çıkışı yaparken yeni oluşturulacak kabinenin de Kemal Derviş dönemindeki politikaları hayata koyacağını belirtti. Bayraktaroğlu “ekonomide zor günler geçireceğiz” diye konuştu.

Bayraktaoğlu konuşmasının sonunda “Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’si nasıl ki bir krizi istismar ederek iktidara geldiyse bir başka krizi çözmek zorunda olan bir siyasi partinin göreve gelmesiyle bir daha iktidara gelmemek üzere gidecek” diye konuştu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap