SON DAKİKA



Haber > Gündem > Evden cephanelik çıktı!

Evden cephanelik çıktı!

03 Haziran 2016 Cuma - 12:36




Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü sırada bir eve yapılan aramada, içinde tüplerin de yer aldığı tam 84 el yapımı patlayıcı ele geçirildi





Şırnak'ta 14 Mart'ta PKK'lılara yönelik başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kapsamında teröristlerden temizlenen yerlerde arama yapan güvenlik güçleri, deyim yerindeyse bir evde adeta cephanelik buldu.

Yeni Mahalle'deki bir evde, aralarında çeşitli büyüklükteki tüplerin de bulunduğu 84 el yapımı patlayıcı, çok sayıda yaşam malzemesi, tıbbi gereç, gaz maskesi ile 2 tabanca ve bir uzun namlulu silah ele geçirildi.

PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ

Çevrede güvenlik önlemi alındıktan sonra eve giren bomba imha uzmanları, uzun süre patlayıcıları inceledi. Çalışmanın ardından bazıları kapı ve pencere girişlerine tuzaklanan patlayıcıların bağlantı kabloları kesildi.

Uzmanlar, daha sonra çivi, bilye, metal parçaları ile güçlendirilen 15'i tüp toplam 84 parça tesirli patlayıcıyı kontrollü imha etti.


Öte yandan son 24 saatte 2 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 491 oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap